Cinema del 26 de setembre de 2007, dc

Foto Maribel Verdú, a 7 mesas de billar francés, un film de Gracia Querejeta que no ha convençut pas gaire a Sant Sebastià.

La crisi d’espectadors als multicinemes du l’empresa dels Cinebox al concurs de creditors. Mentrestant, s’intenta apropar el cinema d’autor al gran públic i al MoMA ja enceten la retrospectiva Portabella. A Sant Sebastià, Gracia Querejeta, i el xinès de Hong Kong, Pang Ho-cheung. Posem-hi doncs, l’evocació d’un cinema esplèndid, mal sigui perquè el passen per la petita pantalla: Col·lateral, de Michael Mann. Jornada com tèbia, de transició, pel que fa a la presència del cinema als nostre mitjans.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

RESSENYES

Col·lateral / Collateral / Colateral, de Michael Mann. Faust viatja en taxi. Recensió de Xavier Roca, a l’ Avui, amb motiu de l’emissió del film per la cadena espanyola Antena 3.

***

OPINIÓ

Blade Runner i altres films de culte, vigents per sobre dels guanys econòmics. Llàgrimes en la pluja. Article de Pep Prieto, a Diari de Girona

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

Gracia Querejeta du a Sant Sebastià un nou film amb formes televisives. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de 7 mesas de billar francés, de Gracia Querejeta i de Ceot oi kap geiExodus, de Pang Ho-cheung

Billar sense carambola. Bernat Salvà, a l’Avui,  reprèn les cròniques del festival, després del parèntesi "Riambau" d’ahir. I parla de 7 mesas de billar francés, de Gracia Querejeta i de Ceot oi kap geiExodus, de Pang Ho-cheung; a part de fer un esment ràpid a Encarnación, d’ Anahí Berneri.

Verdú i Portillo broden un duel interpretatiu a Sant Sebastià. Cristina Savall, a El Periódico, dedica la crònica a parlar de les protagonistes del film de Gracia Querejeta. I enllesteix amb una simple peça la referència a Ceot oi kap geiExodus, de Pang Ho-cheung: El surrealisme d’ Exodus.

Verdú i Portillo, protagonistes del nou film de la directora d´Héctor. Notícia, a Diari de Girona.

***

ACTUALITAT

A partir d’avui. El cinema de Portabella es projecta al MOMA. Lara Bonilla en signa l’article a l’ Avui. I a Vilaweb hi han dedicat aquest article: El Museu d’Art Modern de Nova York estrena una retrospectiva dedicada a Pere Portabella.

Es vol apropar el cinema d’autor al gran públic. Les pel·lícules de Woody Allen obren la nova temporada de Caixa Tarragona. Carina Filella en parla a l’edició Camp de Tarragona del diari El Punt.

Propietària de vuit sales al País Valencià i d’un cinema a l’Espai Gironès, de Salt, Ábaco Cinebox recorre al concurs de creditors però no tancarà cap cinema. Xavier Castillon en signa la notícia al diari El Punt.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *