Cinema del 23 de setembre de 2007, dg

Foto Buda va explotar per vergonya, de Hana Makhmalbaf, que ha impactat els cronistes del Festival de Sant Sebastià.

Crítica: Quintana parla de l’última de Téchiné. Sant Sebastià: Hana Makhmalbaf commou, Sergi López s’hi passeja amb Manuel Poirier, els guardons són per a Alberto Iglesias i Carlos Saura, Imma Merino hi evoca els fantasmes del Gran Kursaal i el ministre de Cultura espanyol deixa clar el paper que el cinema els juga en el domini colonial. El Cartton Fòrum arriba al final. Els dominicals ens parlen de Funny Games i de la parella Ingrid Bergman – Roberto Rossellini. I, com que avui és dia de lleure per la majoria, encaixem encara millor l’humor de Woody Allen i la seva ‘Pura anarquia’ (Columna). Les referències d’aquests articles i els corresponents enllaços -quan n’hi ha-, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Les témoins, d’ André Téchiné. El dret històric a testimoniar. Crítica d’ Àngel Quintana, en alguna edició territorial del diari El Punt

***

OPINIÓ

Víctor Erice i els fantasmes del Gran Kursaal. Article d’Imma Merino, al diari El Punt.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

La nova col·laboració de Sergi López i Manuel Poirier arriba al festival de Sant Sebastià. Crònica d’ Imma Merino, al diari El Punt; en què parla de Buda va explotar per vergonya, "commovedora opera prima" de Hana Makhmalbaf, i, per descomptat, comenta La maison / La casa, de Manuel Poirier i amb l’estimat Sergi López.

Hana Makhmalbaf sorprèn amb Buda va explotar per vergonya. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico, centrada en aquesta pel·lícula de la filla petita del gran Mohsen Makhmalbaf i germana de l’estimada Samira Makhmalbaf.

Arrels i honors. Crònica de Bernat Salvà, a l’Avui; en què parla de La maison, de Manuel Poirier; del guardo honorífic lliurar a Carlos Saura, i del lliurament del premi nacional-espanyol de Cinema al compositor Alberto Iglesias.

Sergi López: "Ser actor significa anar a cegues". Declaracions a Sant Sebastià,  que recull Nando Salvà a El Periódico.

L´actor Sergi López protagonitza un film sobre les arrels i el buit. Notícia a Diari de Girona, focalitzada en la nova col·laboració entre Sergi López i Manuel Poirier.

***

CARTOON FÒRUM

Televisió de Catalunya rep la distinció Cartoon Tribute per la difusió que fa del món de l´animació. Daniel Bonaventura, a Diari de Girona, cobreix la informació sobre els últims actes de Cartoon Fòrum, que es va cloure ahir a l’ Auditori-Palau de Congressos de Girona.

Luk Internacional i Televisió de Catalunya guanyen els Cartoon Tributes, a Girona. Dani Chicano en signa la notícia, a l’edició Comarques gironines del diari El Punt, que ho complementa amb aquesta peça, de contrapunt: Mig desaprofitat.

***

SUPLEMENTS DOMINICALS

Funny Games 2007. Una experiència terrible [pàgina 19 del document en pdf]. Pep Prieto, al Dominical del Diari de Girona, escriu que el director austríac Michael Haneke continua explorant la seva vena més provocativa amb un «remake» nord-americà de Funny Games, que promet aixecar tanta o més polseguera que l?original, i s’explica…

Ingrid Bergman – Roberto Rossellini. "Maleït amor" [article sense enllaç]. Raquel Alba esbossa el perfil d’aquesta història romàntica, a Plaers d’ Avui, suplement dominical del diari Avui.

ACTUALITAT

Editat en català per Columna. Allen destil·la el seu humor àcid al nou llibre de relats «Pura anarquia»Diari de Girona s’incorpora al ressó mediàtic del nou llibre amb relats de Woody Allen.

Reedició en DVD de Help!, de Richard Lester. Quan els Beatles van començar a necessitar ajut. Jaume Vidal en parla, en alguna edició territorial del diari El Punt.

Els espanyols tenen clar el paper del cinema en el seu domini colonial. Molina s’oposa a transferir les ajudes al cine. Notícia publicada a El Periódico.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *