Cinema del 18 de setembre de 2007, dt

Foto Redacted, de Brian De Palma, "que ha recorregut en bona part a imatges d’Internet" -remarca Gifreu al seu article d’opinió.

Imma Merino i Quand j’étais chanteur; Àlex Gorina i l’últim Winterbottom; Josep Gifreu i les fronteres i les trinxeres; Judith Vives i l’oportunitat del cinema "lent"; les sales de Barcelona i el rebuig al català; una exposició amb el cinema com a joguina; un congrés d’animació; un festival d’alternativa, un documental sobre l’arribada del franquisme a l’ Àfrica, i el càsting de ‘nimfòmanes’ que segueix… així es configura avui l’actualitat del cinema als nostres mitjans i a la xarxa.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Quand j’étais chanteur / The SingerChanson d’amour, de Xavier Gianoli. La immensitat de Dépardieu. Crítica d’Imma Merino, al diari El Punt.

A Mighty HeartUn cor fort / Un corazón invencible / Un coeur invaincu / Un cuore grande, de Michael Winterbottom. Gorina es carrega Winterbottom. Videocrítica d’ Àlex Gorina, a Sessió Contínua. Com

***

OPINIÓ

El cinema hi té un paper. Fronteres i trinxeres. El catedràtic Josep Gifreu, a les pàgines de Diàleg del diari Avui,  tot parlant que Situar les fronteres. Ubicar els fronts bèl·lics. És en bona part la tasca encomanada als mitjans i als professionals de la informació i de la cultura, esmenta el paper que hi juguen pel·lícules recents (L’ultimàtum de Bourne, Redacted…)

Una oportunitat. Pel·lícules lentes? Article d’opinió de Judith Vives, que publica la revista Valors i que reprodueix al bloc Espaiisidor.blogspot.

***

ACTUALITAT

Joan Marimon, director de Pactar amb el gat: ‘No hem trobat cap sala per estrenar el film en català a Barcelona’. Entrevista a Vilaweb TV

Congrés del sector de l’animació (19-22 de setembre, a Girona). El Cartoon Forum mostrarà vuit produccions catalanes.Se’n fa ressó Cultura21.Cat. Amb més extensió ho cobreix Diari de Girona, que també destaca el fet que el Cartoon Forum mostra vuit produccions catalanes entre la seixantena seleccionades.

L’Alternativa (16-24 de novembre). El Peter Brook de cine, a Barcelona. Bernat Salvà en signa la notícia, a l’ Avui. Xavi Aguilar, en fa esment al diari El Punt: La pròxima edició de l’Alternativa retrà homenatge a Peter Brook i revisarà el nou cinema mexicà.

‘El cinema, també un gran joguet’. Una exposició té tres exemplars «raríssims» de pel·lícules NIC. Diari de Girona informa de l’exposició que s’ha obert al Museu de Cinema de Girona fins al 3 de febrer de 2008. Ferran Cosculluela, a El Periódico, destaca que Girona rendeix homenatge a la primera joguina multimèdia.

Cinc dies més de proves… Un càsting busca ‘nimfòmanes’ per a un film. Ferran Imedio ho explica a El Periódico.

Memòria Negra, de Xavier Montanyà. Un documental explica com el franquisme va arribar a l’Àfrica. Notícia a Vilaweb

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *