Cinema del 16 de setembre de 2007, dg

Foto Bruce Willis, a Life free or die hardLa jungla 4.0 / Die Hard 4. Retour en enfer / Die Hard. Vivere o morire, una pel·lícula en què el més sorprenent -segons Àngel Quintana- és que el terrorisme ja no és vist com una acció armada sinó com un simple virus informàtic.

Per fi podem llegir la crítica d’Imma Merino a Natura Morta, de Jia Zhangke. També s’ha publicat avui un nou article d’opinió sobre l’últim Guerín. Dos films d’acció d’aquest estiu serveixen perquè Àngel Quintana enfili un seguit de reflexions. En l’apartat de notícies de la jornada: el cicle que Filmoteca de Catalunya dedica a Godard, l’inici del rodatge de Rescat, la presentació a Girona d’una aventura integradora de Les tres bessones, i una comèdia de Fernando Colomo que no sé pas si no juga amb foc… I, sent diumenge, els dominicals ens serveixen continguts com: l’amor Carol Lombard – Clark Gable, el cinema després que n’hagi mort la modernitat  o One mised call, nova versió d’un Takashi Miike. Aquesta és la presència del cinema als mitjans publicats en la nostra llengua, en un dia com avui.

L’enllaç amb aquests articles i/o les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta, de JIA Zhangke. Imatges fantasmals. Crítica d’Imma Merino, en algunes edicions territorials d’ El Punt

En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, de José Luís Guerín. Ets la Sylvia? Crítica de Carles Ribas, a Diari de Girona.

***

OPINIÓ

Reflexions a partir del cinema d’acció d’aquest estiu. El caos i l’ordre, sota control cibernètic. Als seus quinzenals ‘Miralls de la ficció’, al diari El Punt,  Àngel Quintana enfila els raonaments, a partir de L’ultimàtum de BourneLa jungla 4.0, que -considera- mostren un espai sota control que determina les escenes d’acció, vigila el destí dels herois i fixa la frontera entre ordre i desordre.

***

ACTUALITAT

Jean-Luc Godard. La Filmoteca de Catalunya en programa la retrospectiva més àmplia. Un breu, en algunes edicions territorials d’ El Punt.

Història d’un segrest en alta mar. Comença a Girona el rodatge de Rescat, de Santiago Lapeira. Notícia a Diari de Girona. I a l’edició Comarques gironines d’ El Punt: Comencen a rodar a Riudellots Rescat.

Presentada a Girona Catalònia, la terra de tots. Les Tres Bessones a la Catalunya real. Les Tres Bessones estrenen a Girona la seva aventura integradora. Laura Portal, al diari El Punt, signa la notícia de la preestrena que ha tingut lloc al Museu del Cinema.

Centrada en ‘ficticis’ equips filials i centrada en la competitivitat amb què els pares viuen l’esport dels fills: Fernando Colomo transforma en comèdia la rivalitat Barça-Madrid. Cristina Savall, a El Periódico, en signa la notícia, en què -per cert- se’ns diu que els equips de Rivales seran el ‘Catalònia’ i el ‘Castella’. Veurem què en fan de tot això…

***

SUPLEMENTS DOMINICALS

Carol Lombard – Clark Gable. "Tragèdia grega" [article sense enllaç]. Raquel Alba traça el ‘Perfil’ d’aquesta mítica parella de Hollywood, als redissenyats Plaers d’ Avui, dominical del diari Avui.

Nova versió d’un film de Takashi Miike. El perill de tenir mòbil [pàgina 19 del document en pdf]. Pep Prieto avança l’estrena d’One missed call, amb Edward Burns. Shannyn Sossamon i Ana Claudia Talancón. Al Dominical, suplement del Diari de Girona.

Reportatge sobre Venècia 2007. "Després de la mort de la modernitat" [article sense enllaç]. A Presència, una mirada crítica a la Mostra de Venècia d’enguany, de la qual Àngel Quintana ha estat testimoni, i noves reflexions sobre el cinema, després de prendre altre cop el pols a l’estat actual del setè art. L’article, el complementa la peça "La guerra de l’Iraq, projecció del present".

***

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *