Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de setembre de 2007
0 comentaris

Deauville 2007: el cinema independent i integrat en copa els premis

Foto Toni Collette, a The Dead Girl, de Karen Moncrieff

El cinema independent més integrat ha triomfat -i de fet ha tingut gairebé l’exclusiva de la secció competitiva- al Festival de Cinema (Nord-) Americà de Deauville. El jurat presidit pel francès André Téchiné, ha guardonat The Dead Girl, de Karen Moncrieff; cinta que encapçala un palmarès afortunadament breu, en el qual destaquen pel·lícules presentades prèviament al Festival de Sundance.

La llista dels guardons a Deauville (amb sinopsi i esment dels intèrprets), clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

PREMIS DE LA SECCIÓ OFICIAL COMPETITIVA

El Juart de la Secció Competitiva de la 33a edició del Festival de Deauville, presidit per André Téchiné i del qual han format part Odile Barski, Emilie Deleuze, Anouk Grinberg, Marie-France Pisier, Xavier Beauvois, Nicolas Cazalé i Charlie Couture, ha atorgat els premis següents:

GRAN PREMI

THE DEAD GIRL, de Karen Moncrieff

Sinopsi La descoberta del cos d’una noia als afores de Los Angeles trasbalsarà diversos personatges que, sense cap vincle entre ells, tenen tanmateix alguna cosa a veure amb aquest crim brutal.

Intèrprets Toni Collette, Rose Byrne, Brittany Murphy, Mary Beth Hurt, Nick Searcy, Marcia Gay Harden, Kerry Washington, Giovanni Ribisi, James Franco, Josh Brolin, Piper Laurie, Mary Steenburgen

Nota 4 nominacions als ISA (Independent Spirit Awards 2007, de la temporada 2006)

PREMI DEL JURAT

NEVER FOREVER, de Gina Kim

Sinopsi Sophie està casada amb Andrew, un advocat brillant d’origen asiàtic. El matrimoni els entra en crisi quan s’assabenten que no poden tenir fills i, per a salvar-lo costi el que costi, Sophie comença a tenir relacions sexuals secretes amb un treballador il·legal arribat de Corea.

Intèrprets Vera Farmiga, Ha Jung-woo, David L. McInnis.

Nota Ficció que participà en la competició de Sundance 2007.

***

PREMI REVELACIÓ CARTIER

El jurat del Premi Revelació cartier, presidit per Gaël Morel i del qual han format part Clotilde Hesme, Olivia Magnani, Mélanie Thierry i Florian Zeller, ha atorgat el seu premi a:

ROCKET SCIENCE, de Jeffrey Blitz

Sinopsi Hal Hefner, de 15 anys d’edat, tartamudeja de manera incontrolable. Tot i que és ben espavilat i té una intel·ligència desbordant, aquest defecte a la parla no el deixa ser el candidat ideal per entrar al grup de debat de l’institut. Per això, Hal queda ben parat quan Ginny Ryerson, la reina de la declamació, li proposa d’entrar-hi.

Intèrprets Reece Daniel Thompson, Anna Kendrick, Nicholas D’Agosto, Vincent Piazza, Margo Martindale, Aaron Yoo

Nota Ficció que participà en la competició de Sundance 2007.

***

PREMI FIPRESCI DE LA CRÍTICA INTERNACIONAL

GRACE IS GONE, de James C. Strouse

Sinopsi Un pare jove rep la notícia que la seva dona ha mort a l’Irac i ha de trobar les forces per dir-ho a les seves dues filles petites. Com ajornant el moment, se les endú de viatge, fugint si és possible de les notícies de televisió.

Intèrprets John Cusack, Shelan O’Keefe, Gracie Bednarczyk, Alessandro Nivola.

Nota Ficció que participà en la competició de Sundance 2007.

***

ALTRES PREMIS

PREMI CANAL PLUS AL MILLOR DOCUMENTAL

THE WAR, de Ken Burns i Lynn Novick.

Presentació íntegra d’aquesta sèrie televisiva documental de 7 capítols que, en un total de 14h 50 minuts, explica la història de la  Segona Guerra Mundial a través dels relats personals d’una colla d’homes i dones de quatre ciutats quintaessencialment americanes. Segons el web oficial, la sèria explora el costat més humanament íntim del més gran cataclisme de la història -un catàstrofe mundial que afectà la vida de totes les famílies de tots els carrers de totes les ciutats americanes- i de mostra que en moments extraordinaris, no hi ha vides ordinàries. Al llarg dels diferents capítols, tot de veterans descriuen l’experiència inesborrable del que va ser matar i veure morir homes a indrets com Monte Cassino, Anzio i Omaha Beach; al Hürtgen Forest, als Vosges i a les Àrdenes, i, a l’altra cantó del món, a Guadalcanal, Tarawa i Saipan; a Peleliu, al mar de les Filipineslippine i  a Okinawa. Un intens treball d’arxiu ha permès disposar de nombroses i dramàtiques fotografies i imatges cinematogràficament enregistrades, a les quals s’ha afegit efectes sonors extraordinàriament realistes, per donar a la pel·lícula una immediatesa aterridora i visceral. En funció de narradors hi posen la veu, entre altres, Tom Hanks, Josh Lucas, Keith David, Samuel L. Jackson, Bobby Cannavale, Eli Wallach… És Wynton Marsalis l’autor de la música original que sona a la pel·lícula, la banda sonora de la qual serà editada el setembre de 2007 als EUA, coincidint amb l’emissió de la sèrie. De The War  se’n publicarà un llibre, escrit pel que n’ha estat el guionista, Geoffrey C. Ward.

Nota Documental presentat al Festival de Canes.

PREMI MICHEL D’ORNANO

LA VIE D’ARTISTE, de Marc Fitoussi

Sinopsi Alice es deleix per veure’s en una pantalla de cine o triomfar als escenaris. Bertrand, que malda per enllestir una segona novel·la, aspira a consagrar-se en el món literari. I pel que fa a Cora, compta que capgirarà el petit món de la cançó francesa. Tots tres estan decidits a sortir-se’n i tant se’ls en fa, si el camí de l’èxit és ple de paranys…

Intèrprets Sandrine Kiberlain ( Alice ), Emilie Dequenne ( Cora ), Denis Podalydès ( Bertrand ), Valérie Benguigui ( Solange ), Marilyne Canto ( la germana d’Alice ), Grégoire Leprince-ringuet ( Frédéric ).

PREMI LITERARI LUCIEN BARRIERE

JAY MCINERNEY, per la seva novel·la « LA BELLE VIE » (The Good Life)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!