Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de setembre de 2007
0 comentaris

Cinema del 9 de setembre de 2007, dg

Una altra crítica de Life free or die hard / La jungla 4.0 / Die Hard 4. Retour en enfer / Die Hard. Vivere o morire, les últimes cròniques i notícies venecianes, Joan Marimón, l’èxit de Javier BardemNo Country for Old Men al Festival de Toronto, un futbolista que penja les botes per fer d’actor, un Brian De Palma de ‘culte’, el vint-i-cinquè aniversari de la mort de Grace Kelly, coses de cinema, llibres de pel·lícula i les vides sacsejades de Judy Garland i Lizza Minnelli: heus aquí la presència del cinema als nostre mitjans, en aquest 9 de setembre de 2007.

Els enllaços amb aquests articles [els que en tenen] i les corresponents referències, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

Foto Javier Bardem, a No Country for Old Men, dels germans Coen.

CRÍTIQUES

Life free or die hard / La jungla 4.0 / Die Hard 4. Retour en enfer / Die Hard. Vivere o morire, de Len Wiseman. Les nostres pors. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE VENÈCIA

Comentari dels films i personatges guardonats i dels premis.Ang Lee torna a guanyar el Lleó d’Or de Venècia amb «Se, Jie», un conte moral. Crònica d’Àngel Quintana, al diari El Punt.

Comentari dels premis. El Lleó torna a Ang Lee. Crònica del Vespre dels Lleons, a l’Avui, en què Elisabet Cabeza parla de palmarès bigarrat i força desconcertant.

Crònica espanyola del Vespre dels Lleons. Venècia atorga un altre Lleó d’Or a Ang Lee per ‘Lust, caution’. Albert Guasch la signa, a El Periódico, i Nando Salvà la completa amb aquesta peça: Ningú no s’ho esperava.

Notícia dels guardons. Ang Lee s´endú el Lleó d´Or de Venècia per Lust, Caution. A Diari de Girona, que ho complementa amb aquesta peça: Els premis especials del Jurat.

Palmarès venecià. Ang Lee s’endú per segon cop el Lleó d’Or de Venècia. Ho publica Vilaweb.

***

ACTUALITAT

Guinoista de ‘Ventdelplà’ i ‘Poble Nou’, debuta com a director. Joan Marimón: Una càmera entre teulades i gats. Imma Fernández en parla, a El Periódico; per bé que, fin i tot en l’edició catalana del diari titulen la pel·lícula en castellà.

Presentació nord-americana de No Country for Old Men. El Festival de Toronto es rendeix a Javier Bardem i els germans Coen. Notícia a Diari de Girona

Diu que ha rebut propostes del cinema americà. Francesco Coco deixa el futbol per dedicar-se al cinema. Ens ho fa saber El Periódico.

***

SUPLEMENTS DOMINICALS

Nova versió d’un De Palma ‘de culte’. Un vincle molt perillós [pàg. 19 del doc. en pdf]. En parla Pep Prieto al Dominical del Diari de Girona (on també comenta, entre altres, els DVD: La llegenda del temps, d’Isaki lacuesta, i Black Snake Moan, de Craig Brewer).

Grace Kelly. "La princesa de les ombres" [article sense enllaç]. Extens reportatge d’Imma Merino, sobre l’actriu d’ Alfred Hitchcock convertida en Gràcia Patrícia de Mònaco (..) que va morir ara fa vint-i-cinc anys. A Presència (núm. 1854, setmana del 7 al 13 de setembre de 2007), que es distribueix amb els diaris Diari d’Andorra, El Punt, Regió 7, Diari de Balears, El 3 de Vuit, Segre, El 9 Nou, Última Hora Menorca i Diari de Sant Cugat.

Els "Dies enrere" d’Emili Teixidor. "De cinema" [article sense enllaç]. Les setmanals i agudes engrunes de l’escriptor, a Presència (que es distribueix amb els diaris Diari d’Andorra, El Punt, Regió 7, Diari de Balears, El 3 de Vuit, Segre, El 9 Nou, Última Hora Menorca i Diari de Sant Cugat), tenen a veure amb el cinema, avui (núm. 1854, setmana del 7 al 13 de setembre de 2007): la pel·lícula The Deal, sobre Gordon Brown i Tony Blair; The 11th Hour, amb Leonardo DiCaprio; L’ultimàtum de Bourne, rodada parcialment a Madrid i l’anterior Boune, filmada discretament i també fugisserament a Barcelona; Un cor fort, de Winterbotton, i les estrelles de Hollywood que no són tan ximples com ens les presenten -diu-; El somni de Cassadra, de Woody Allen, la roba dels seus protagonistes i el murri comentari sobre si el mateix efecte es produirà a les botigues del Passeig de Gràcia, amb la que ha rodat aquí….

A "L’aparador". "Llibres de pel·lícula" [article sense enllaç]. Amb la superficialitat pròpia dels Plaers del diari Avui, Meritxell Fernández parla de títols que abans de films eren novel·les (evidentment, només parla de llibres que Hollywood o la indústria americanoide han convertit en productes fílmics o d’autors espanyols: dels grans escriptors russos o francesos -per exemple- que han donat peu a pel·lícules importants, no en diu res i de la literatura catalana adaptada a la gran pantalla, tampoc ni piu… és l’Avui del planeta Godó!).

Judy Garland i Lizza Minnelli. "Vides com dues gotes d’aigua" [article sense enllaç]. Perfil de Santiago Redondo, dedicat a la protagonista d’ El màgic d’Oz i a la seva filla, que ha estat sobretot l’estrella de Cabaret. A Plaers del diari Avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!