Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de setembre de 2007
0 comentaris

Cinema del 8 de setembre de 2007, ds

Avui, diada de festes majors, el sant de les Nuri, Meritxell… (les Mare de Déu trobades), cap de setmana amb flaire d’Onze de Setembre, l’inici del curs escolar a tocar… i la nova temporada ja arrancada als cinemes! A mi, m’espera un bon tec a Palafolls, l’intent (si la migdiada pantagruèlica m’ho permet) d’anar a veure L’ultimàtum de Bourne i, en acabat, el primer dels tres entranyables sopars populars i multitudinaris a la fresca (amb productes de pobles agermanats amb Palafolls). O sigui que, si no hi ha res de nou, aquest i la separata veneciana seran els únics articles que penjaré al bloc aquest 8 de setembre de 2007.

La presència del cinema als mitjans en la nostra llengua es resumeix així: crítica de La Jungla 4; el toc venecià del ‘Quadern de cinema’ de Riambau; el lligam entre unes pel·lícules i la lectura d’un llibre de Cormac McCarthy; les cròniques i notícies del Lido; l’estrena d’un film de Joan Marimón; la presentació del nou Ventura Pons a Toronto; la intervenció quirúrgica a Charlotte Gainsbourg; l’imminent arribada d’ Un cor fort, de Winterbottom;  cinema eròtic a Lleida; cartellera; una iniciativa per dur projeccions als pobles; els Beatles i Help!; els premis Donostia 2007; una nova pel·lícula d’Oliver Stone sobre el Vietnam, i el Festibal Àsia.

L’enllaç amb aquests articles, clicant aquí Vull llegir la resta de l’article.

Foto Charlotte Gainsbourg

CRÍTIQUES

Life free or die hard / La jungla 4.0 / Die Hard 4. Retour en enfer / Die Hard. Vivere o morire, de Len Wiseman. El triomf de la vella escola. Crítica de Pep Prieto, a Diari de Girona

***

OPINIÓ

Quadern de cinema amb toc venecià. Guerín i Portabella + Art cinematogràfic. Com cada dissabte, els signa Esteve Riambau, a l’ Avui.

Tot parlant de ‘La Carretera’, de Cormac McCarthy (Edicions 62). En l’altra carretera. Jordi Puntí esmenta Children of men, d’Alfonso Cuarón, i 28 setmanes després, de Juan Carlos Fresnadillo. A El Periódico.

***

CRÒNIQUES DE VENÈCIA

Nikita Mikhalkov, travesses pel Lleó i Jonathan Demme. L’hora del judici a Venècia. Crònica d’ Elisabet Cabeza, a l’ Avui.

Recta final. Mijalkov clou la Mostra de Venècia i avui es lliuraran els guardons. Notícia al diari El Punt

Basant-se en el llibre de l’expresident sobre Palestina. Jonathan Demme s’entrega a la figura de Jimmy Carter. Albert Guasch centra la crònica veneciana en aquest documental del director d’ El silenci dels anyells. A El Periódico.

***

ACTUALITAT

Estrena de Pactar amb el gat, de Joan Marimon. Gats enamorats. Article de Bernat Salvà, a l’ Avui.

Barcelona (un mapa). Ventura Pons estrena la seva última pel·lícula a Toronto. Se’n fa ressó alguna edició territorial del diari El Punt

Tenia un vessament cerebral. Charlotte Gainsbourg, fora de perill. Notícia que recull l’ Avui.Cat.

Imminent estrena d’ A Mighty HeartUn cor fort / Un corazón invencible / Un coeur invaincu / Un cuore grande. Winterbottom veu terrorisme en els dos bàndols, en l´islàmic i en el nord-americà. N’informa Diari de Girona

Tindrà lloc del 19 al 22 de setembre.Conrad Son critica que la regidora de Cultura no hagi volgut donar suport a la segona edició del Lleidaeròtica. Declaracions i notícia que publica l’ Avui.Cat.

Cartellera que fa bo de consultar. Cine&agenda. A la pestanya Serveis de l’ Avui.Cat.

Una iniciativa. Creen la xarxa Cinema Paradís per recuperar les projeccions als pobles. El director del Festival de Cinema de Girona, Lluís Valentí, n’és el promotor, informa Diari de Girona. Neix l’entitat Cinema Paradís com a xarxa d’exhibició de films a sales de poble, diu Dani Chicano al diari El Punt.

Notícia d’ahir. Els Beatles llançaran una versió ampliada de la pel·lícula ‘Help!’ en DVD. Ho publicà El Periódico.Cat.

Al Festival de Sant Sebastià. Richard Gere i Liv Ullmann rebran el premi Donostia. Al diari El Punt

També cinema. Tot sobre Corea. Notícia sobre el Festival Àsia, en algunes edicions territorials del diari El Punt. Ferran Imedio és qui, a El Periódico en signa la notícia: El Festival Àsia aposta per la varietat per guanyar públic.

Pel·lícula en projecte sobre la matança de My Lai. Oliver Stone visita Vietnam. Un breu a El Periódico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!