Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Notícies de Birmània : Increïble !

Publicat el 2 de febrer de 2009 per rginer

Ahir, Daw Aung San Suu Kyi i membres del seu partit el NLD, van entrevistar-se amb l’enviat especial de les Nacions Unides senyor Gambari, per primera vegada, no només amb Aung San Suu Kyi, sino també amb membres del seu partit NLD, el guanyador de les eleccions lliures de l’any 1989. És el setè viatge que fa aquest senyor a Birmània. No van voler parlar amb ell el passat mes d’agost, com a protesta del poc interès que aquest organisme té en preservar els drets humans i la legalitat en el seu país. Ahir la Junta Militar va deixar que sortís del seu empresonament a casa seva per parlar amb aquest senyor. Poques paraules; res a parlar si abans no alliberen els més de 2100 presoners polítics i deixin de fer judicis sumarials amb penes de presó des de 40 a 65 anys, a monjos, periodistes, actors, dirigents polítics de l’oposició.
I així van les coses. Aquesta vegada segueixo el sentit de l’humor que ténen els birmans i torno a penjar aquest acudit de fa ja uns mesos i que el tenia en l’arxiu d’un dels  meus apunts; el senyor Gambari intentant parlar amb ella.
En l’arxiu podeu veure la fotografia d’aquest moment de l’encontre; membres de la NLD, Daw Aung San Suu Kyi i el senyor Gambari.
El proper divendres dia 6 de febrer, durant tot el dia, l’organització Burma Campaign i Birmània per la Pau organitzen a Casa Àsia un seminari amb la participació de destacades persones exiliades i coneixedors de la situació de Birmània. 
Avui fa 13 anys i 101 díes que Daw Aung San Suu Kyi està empresonada.


  1. Ara per ara no són altra cosa que una colla de lladres.
    No sé si algún dia em podré sentir representat per aquest organisme. Tant de bo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.