Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de setembre de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 6 de setembre de 2007, dj

Havent començat setembre, torna Èxit, el suplement d’ El Periódico que recull les crítiques i certa informació de les estrenes de la setmana. Hi guanyem una publicació amb cara i ulls, però hi perdem l’enllaç en xarxa amb els articles. Tanmateix, en mantinc la referència i, en el cas de les pel·lícules més importants, ja en faré l’habitual resum en l’apartat "Altres veus". Com us podeu imaginar, avui toca Éric Rohmer, Bruce Willis, Moguda sota el mar… Els articles d’opinió, publicats avui als nostres mitjans, també reclamen la nostra atenció: ‘Kitano a Venècia’, Jordi Costa parla de l’ spaghetti western… Des del Lido, notícies i cròniques sobre Pere Portabella, José Luís Guerín, Tim Burton i Takashi Miike. I l’actualitat, que no s’atura: un DVD de la Disney i en català, majors nord-americanes a qui la Justícia imposa un aval, censura i publicitat del nou Ang Lee, matisada acollida crítica a la versió teatral d’un film d’ Almodóvar, el debat que segueix sobre la llei espanyola del cinema, el Cartoon Forum que s’acosta… Una jornada, doncs, en que és gran la presència del cinema als nostres mitjans. Comproveu-ho, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

Foto [Canon EOS-1 Mark III / Concept photo Marcello Mencarini] L’equip d’ En la ciudad de Sylvia, a Venècia.

CRÍTIQUES

La jungla 4.0, de Len Wiseman. "Testosterona i escepticisme" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

Les amours d’ Astrée et Céladon, d’ Éric Rohmer. "Un conte més enllà dels classicisme" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

Moguda sota el mar / Shark Bait, de Howard E. Baker i John Fox. "És hora de sortir de l’aigua" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

See no evil / Los ojos del mal, de Gregory Dark. "Repertori ‘gore’ previsible" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007). 

Solos, de José Glusman. "Ni carn ni peix" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

La carta esférica, d’Imanol Uribe. "Reverte, a l’estil cinema negre" [article sense enllaç]. Crítica d’ Eduardo De Vicente, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

Tocar el cielo, de Marcos Carnevale. "Retrat de família"  [article sense enllaç]. Crítica d’ Eduardo De Vicente, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

***

OPINIÓ

Als 10 anys d’ Hana-Bi Kitano a Venècia. Article de Carles Prats, a les pàgines de "Diàleg" de l’ Avui.

Western, Espagueti Western. Parlant de l’ spaghetti. L’intel·ligent, documentat i (deixeu-m’ho dir entranyablement) "escombriaire" Jordi Costa celebra, a l’ Avui, que el Festival de Venècia hagi près en consideració aquell "subgènere".

La por d’alguns autors a repetir-se. "Renovar-se o morir, una gran mentida" [article sense enllaç]. Tot i que Desirée De Fez considera que no és Caótica Ana un exemple per parlar d’aquesta por, és per l’últim film de Medem que n’ enfila una reflexió. A Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007).

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE VENÈCIA

Guerín presenta En la ciudad de Sylvia. "El repte és acceptar la senzillesa". Declaracions de José Luís Guerín, que recull Elisabet Cabeza a la seva crònica veneciana de l’ Avui, en què fa esment (mal sigui de passada i molt ben encaixat) de Cristóvao Colombo. O enigma, de Manoel de Oliveira.

Amb El silenci segons Bach i En la ciudad de Sylvia, Pere Portabella i José Luis Guerín reivindiquen la senzillesa i la radicalitat. Crònica, al diari El Punt, d’Àngel Quintana, complementada amb material d’agència, que parla de l’última de Takashi MIIKE. Per cert, en alguna edició territorial, la crònica canvia de títol i lleugerament de contingut: Guerín i Portabella, catalans enmig de Hollywood a Venècia.

Rebuda tèbia, per no dir fluixa. Guerin reivindica el cine de mirades i gestos a Venècia. Crònica d’ Albert Guasch, per a El Periódico, que se centra totalment en l’ únic espanyol a competició.

Lleó d’Or a la carrera de Tim Burton. Fantasia al poder. Elisabet Cabeza, a l’Avui, dedica una peça -tan múrria com l’homenatjat-, amb fotografia i ens transmet allò de "fer dentetes" en revelar-nos que van poder veure alguns minuts de Sweeney Todd, encara en post-producció.

Tim Burton’s Day. El cineasta Tim Burton viu el seu gran dia en la 64a Mostra de Venècia. L’homenatge al director de Charlie i la fàbrica de xocolata centra tota l’atenció que Diari de Girona dedica a la jornada d’ahir a la Mostra del Lido.

Més ressó. Tribut a la imaginació de Tim Burton. Una peça, al diari El Punt. I una altra, a El Periódico: Tim Brton rep el Lleó d’Or.

***

ACTUALITAT

Descobrint els Robinsons, en DVD. "Disney tindrà aviat un ‘look’ digital propi". Article de Bernat Salvà, a l’ Avui.

A la Warner i a la ja esvaïda UiP. L’Audiència Nacional espanyola imposa un aval de 2’4 milions a dues ‘majors’. N’informa Cultura21.cat.

Els censors fan perillar la comercialitat de l’últim Ang Lee. "Carn és assassinat" [article sense enllaç]. Una peça que publica Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007), ens informa de les conseqüències que pot tenir la qualificació NC-17 atorgada a Lust, caution / Luxúria, perill, d’Ang Lee, i de passada ens comencen a fer entrar en la roda publicitària d’una pel·lícula, del contingut sexual del qual ja en parlem sense ni haver-la vist.

El text ho matisa. Bon debut de Todo sobre mi madre. Breu publicat a l’Avui, el contingut del qual matisa prou el caire positiu del titular.

Per invasió de competències. CiU també es planteja una esmena a la totalitat a la Llei espanyola del Cinema. N’informa Cultura21.cat.

Debat a la metròpoli. David Trueba diu que la llei (espanyola) del cinema no podrà satisfer tothom. Un breu al diari El Punt.

Del 19 al 22 de setembre. El Cartoon Forum entregarà a Girona els Cartoon Tributes. A mesura que s’acosten les dates de celebració del certamen de cinema d’animació, van arribant-ne més i més notícies, com aquesta que publica alguna edició territorial del diari El Punt.

Estrena de La Jungla 4.0. "McLane torna a l’acció" [article sense enllaç]. Paz Mata recull unes declaracions de Bruce Willis, a tall de promoció de la pel·lícula. A Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007), on Nando Salvà parla de "L’heroi que portem dins" [article sense enllaç], tot assegurant que John McClane va canviar per sempre el perfil de l’heroi d’acció fílmic.

Estrena de Les amours d’ Astrée et Céladon. "Perfil d’ Eric Rohmer" [article sense enllaç] que signa Nando Salvà, a Èxit, suplement d’ El Periódico (núm. 43, setmana del 6 al 12 de setembre de 2007)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!