Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de setembre de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 5 de setembre de 2007, dc

Una crítica de l’últim Rohmer; una altra, sobre Wolf Creek; un article d’opinió sobre el cicle de terror amb què Filmoteca de Catalunya ha reprès l’activitat; les cròniques de Venècia; els sectors espanyols del cinema i la llei que en debaten a Madrid; imatges històriques de la Garrotxa; propostes al Museu del Cinema de Girona; l’edició de contes de Woody Allen; la senyora P i el seu paper pel de Brooklyn, i la peça teatral estrenada a Londres, basada en un Almodóvar: així es configura avui l’actualitat cinematogràfica a casa nostra.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

Foto Les Amours d’Astrée et de Céladon, d’Eric Rohmer

CRÍTIQUES

Les Amours d’Astrée et de Céladon, d’Eric Rohmer. Una comèdia encantadora. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

Wolf Creek, de Greg McLean. Terror-verité. Crítica de Judith Vives, publicada a Capgros i reproduïda al bloc Espaiisidor.blogspot.

***

OPINIÓ

Sobre el primer cicle del nou curs a Filmoteca de Catalunya. Terror Groc. Àlex Gutiérrez, director de Cultura 21, en diu la seva.

***

CRÒNIQUES DE VENÈCIA

Todd Haynes ha presentat I’m Not There a Venècia. "Un film complex com Bob Dylan". Crònica d’Elisabet Cabeza, a l’ Avui. La personalitat polièdrica de Bob Dylan s’apodera del Lido. Crònica de Nando Salvà a El Periódico. Per la seva banda, Diari de Girona fa saber que Presenten a la Mostra de Venècia la biografia de Bob Dylan. El Punt, en canvi, reparteix l’interés en tres pel·lícules diferents: Tres films, sobre Bob Dylan, un mafiós italià i un jove taiwanès psicodèlic, conflueixen a Venècia i recorda que, avui, és el dia de Guerín.

Presentada fora de competició. Julian Schnabel il.lustra els recitals del ‘Berlin’ de Lou Reed. Crònica d’Albert Guasch, des de Venècia, per a El Periódico.

***

ACTUALITAT

Llei espanyola del cinema. L’acadèmia espanyola de cine aposta per variar el sistema de «caixa única». Un despatx de l’agència EFE que, en alguna edició territorial reprodueix el diari El Punt i, en d’altres edicions, dóna peu a la notícia: El sector del cinema comença a dir-hi la seva, al Congrés.

Muntatge amb imatges cinematogràfiques històriques de la Garrotxa. Una munió d´olotins apareixen en el nou documental de les Festes del Tura. Josep Ma Canals en signa la notícia, a Diari de Girona.

En aquest nou curs. Documentals i els curts del Mas Sorrer al Museu del Cinema. Ho avança l’edició Comarques Gironines del diari El Punt.

Contes de Woody Allen. Pura anarquia. Editats per Columna i en parla [aquesta setmana]l’aparador de llibres de Cultura 21.

Estrena oficial a Londres. Versió teatral de Todo sobre mi madre. Se’n fa ressó Diari de Girona. Almodóvar aplaudeix l’adaptació teatral de ‘Todo sobre mi madre’, assegura El Periódico.

***

COMUNICAT DE GUERRA (de la pel·lícula, amb rodatge ja enllestit, de Woody Allen)

Al nou film de Woody Allen. Penélope Cruz revela que serà Maria Elena. Un breu, datat a Londres, que publica Diari de Girona. Una petita peça, a El Periódico, també ho destaca: María Elena, el personatge de ‘Pe’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!