Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 26 d’agost de 2007, dg

Fanny Ardant i les Brigades Roges, l’escriptors Jacques Robert i "Terror a Tarragona", Mira Perlov i Imma Merino, Venècia 2007 i els 75 anys d’història de la Mostra, Dustin Hoffman i els seus 70 anys, nova temporada d’exposicions i Charles Chaplin, els personatges de còmic i el cinema, pel·lícules d’avui i imatges d’ahir: ve’t aquí la presència del cinema als nostres mitjans, avui. 

L’enllaç amb aquests articles i la referència corresponent, anant a Vull llegir la resta de l’article.

Foto Dustin Hoffman (amb Susan George) a Gossos de palla / Straw Dogs / Perros de paja / Chiens de paille / Cane di paglia (1971, Sam Peckinpah)

OPINIÓ

Jacques Robert, escriptor adaptat al cinema. Terror a Tarragona. Joan Cavallé, a l’edició Camp de Tarragona del diari El Punt,  en reivindica la memòria i recorda que, en la seva obra, hi ha ‘Terreur à Tarragone’, mai traduïda al català ni al castellà i  que -hi afegeixo jo- no es deu pas haver dut a la gran pantalla.

***

ACTUALITAT

Ha titllat d’"heroi" el fundador de Brigades Roges. Fanny Ardant fa enfadar Itàlia. No sé pas si tot Itàlia, però ja se sap que els d’ El Periódico tenen una visió molt unitarista i curteta de les "nacions".

Mira Perlov ha estat a Lussas. La conversió a la fe en el Diari de Perlov. Imma Merino, coneixedora i estudiosa del Diari (1973-1983, David Perlov) hi ha estat, l’ha coneguda i en parla a la seva ‘Ombra d’agost’, d’ El Punt.

Comença dimecres. La Mostra de Venècia es disposa a donar pas al cine dels EUA i l’Àsia. Ho diu Albert Guasch, a l’article que publica a El Periódico. I ho complementa amb un repàs a la història d’aquest Festival: 75 anys de clarobscurs.

Dustin, el díscol. Hoffman fa 70 anys. Noelia Sastre, a l’ Estiu d’ El Periódico comenta la notícia que Dustin Hoffman ha rebutjat tenir una estrella al Passeig de la Fama, de Los Angeles i, amb motiu del 70è aniversari del protagonista d’ El graduat (1967, Mike Nichols), en repassa la carrera artística, tot sobre-sobre.

Amb l’anunciat homenatge a Charles Chaplin. Art de luxe a la tardor. Montse Frisach, a l’ Avui, assegura que l’arrencada de la nova temporada d’exposicions a Barcelona promet, i molt; ens en fa un avanç i, quant al cinema, diu que fora de l’àmbit de les arts plàstiques, CaixaForum homenatjarà en una exposició una de les grans icones dels segle XX: Charles Chaplin. També, al diari El Punt, Maria Palau assegura que el nou curs d’exposicions promet (..) i, per descomptat, esmenta les mostres dedicades a personatges cabdals de la història del segle XX, com són Charles Chaplin i el Che, a l’article: Déus i monstres a la tardor artística. I ho complementa amb la peça: Chaplin per sempre. L’Esculapi amb braços.

Conegut pels dissenys de la sèrie ‘Herois’. Tim Sale aposta per renovar els personatges de còmic en el cinema. Diari de Girona li recull unes declaracions fetes al X Saló Internacional del Còmic d´A Coruña, ‘Viñetas desde o Atlántico’.

A Reus, del 16 al 24 de novembre. Pel·lícules d’avui amb imatges d’ahir. Gemma Aguilera, a l’ Avui, parla del II Festival Europeu de Cinema i Televisió, Memorimage, en què 68 films ocuparan 50 hores de projecció i aspiraran als 12.000 euros disponibles per als guardonats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!