Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 d'agost de 2007
2 comentaris

Cinema del dia: 24 d’agost de 2007, dv

Avui és el dia. A partir d’avui, les Illes, el País Valencià, Catalunya i Andorra disposem de Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta , Lleó d’Or de la Mostra de Venècia de l’any passat; un dels títols estrella de la darrera edició del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, i la primera pel·lícula que s’estrena comercial a casa nostra del director xinès JIA Zhangké. L’obra de JIA ha estat admirada no fa pas gaire mesos en un cicle a la Filmoteca i editada en DVD; però, en sales de cinema, aquí, res no se li havia estrenat. Per això dic que avui és "el dia": un gran dia! (A la Catalunya Nord, n’han disposat des del 2 de maig de 2007, i a l’Alguer, des de març de 2007).

Avui també és "el dia", perquè, de fet, comença la nova temporada de cinema: la 2007-2008. Això, a partir d’avui, anirà a més! I ja es nota en aquest article que recull la presència del cinema als nostres mitjans. Un nombre important, ja, de crítiques, declaracions, articles d’opinió, notícies

Els enllaços amb tot aquest material comunicatiu i les referències corresponents, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta

CRÍTIQUES

Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta , de JIA Zhangké. Imprescindible: crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui. El silenci secret d’una ciutat: crítica de Quim Casas, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Caótica Ana, de Julio Medem. Els viatges hipnòtics de Julio Medem. Crítica de Quim Casas, a l’ Estiu d’ El Periódico.

L’última legió / The Last Legion / La última legión  / La dernière légion / L’ultima legione, de Doug Lefler. Èpica romana de cartró pedra. Crítica petitoia de Nando Salvà, a l’ Estiu d’ El Periódico.

The Hitcher / Carretera al infierno / Hitcher, de Dave Meyers.Una còpia sense suspens i sense química. Microcrítica de Nando Salvà, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Evan Almighty / Sigo como Dios / Evan tout-puissant / Un’impresa da Dio, de Tom Shadyac. On és la gràcia divina? Crítica en miniatura de Nando Salvà, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Un objetivo recorre…, de Manuel Neira. Retrat d’una Cuba menys coneguda. Breu crítica de Quim Casas, a l’ Estiu d’ El Periódico.

El club de los suïcidas, de Roberto Santiago. Fills de la televisió. Crítica menudeta d’ Eduardo De Vicente, a l’ Estiu d’ El Periódico.

***

OPINIÓ

JIA Zhangké: "Els xinesos estem perdent les arrels". Nando Salvà ha recollit unes declaracions del director de Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta, i les hi publica l’ Estiu d’ El Periódico.

Documental. Un cinema poc visible que du art i veritat. Una "ombra d’agost" d’ Imma Merino, al diari El Punt.

***

ACTUALITAT

Comença la temporada 2007-2008. Estrenes cinematogràfiques de la setmana. Un bon servei de Vilaweb (informació de les novetats a la cartellera, enlláços, etc.). Cine & agenda és l’apartat dins dels Serveis d’ Avui.Cat, on trobem informació sobre les novetats de la setmana i l’oferta de la cartellera (sinopsis, fitxes, imatges, cartellera…)

Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta . El pas del temps. Judith Vives, al seu bloc Espaiisor.blogspot, parla de Liu Xiadong, considerat el pintor figuratiu xinès més important d’ara mateix, al qual JIA Zhangké va dedicar el documental Dong, complement del qual ha estat el rodatge de Sanxia haoren / Still Life / Naturaleza muerta.

Amb (l’imprescindible) Fermí Reixach i en anglès. L’equip de «Currito de la Costa» vol portar al cinema «Diari d’un boig». Xavi Castillón n’informa a l’edició Comarques gironines del diari El Punt.

Aplec a Dublín, en homenatge al gras de la parella. Cinquanta anys sense les ximpleries de Laurel i Hardly. Ho publica Vilaweb.

Perles, segons el Festival de Sant Sebastià. Vuit films premiats formaran part de la nova secció del certamen. Un breu, en algunes edicions territorials del diari El Punt.

La dèria dels hit parade. Bourne conquista el públic en la primera setmana. Elena Ledda persisteix en la cosa dels títols més taquillers, a El Periódico.

***

COMUNICAT DE GUERRA (del rodatge de Woody Allen)

Notícia d’ahir que toquen avui, amb força material recopilatori. Woody Allen finalitza el rodatge a Barcelona de la seva última pel·lícula. Estranyament tocatardans, ho publiquen a El Periódico.Cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!