Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 22 d’agost de 2007, dc

El dia que aquest bloc, Club7 Cinema, ha travessat la xifra de les 50.000 visites (d’ençà juliol de l’any passat), la presència del cinema als nostres mitjans és notable: Ventura Pons i la seva nova pel·lícula; un altre nyap cinematogràfic i escandalós de TV3; les gires promocionals de dues estrenes que arriben divendres; Pedro Almodóvar, que torna a produir Lucrecia Martel;  Manuel Neira i el seu documental sobre la censura d’artistes a Cuba; festivals de curts; festivals de llargs; I’m not there, Keira Knightley i altres famosets; un que es dormia al cine,…

Els enllaços amb tots aquests articles i les referències corresponents, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Lucía Jiménez, a El Club de los suicidas.

OPINIÓ

El 18 d’octubre estrena Barcelona (un mapa). Entrevista a Ventura Pons. Bernat Salvà entrevista el director català i parlen del seu nou film, dels actors (Espert, Pou, Sardà…), de les influències que ha rebut com a cineasta, de les adaptacions literàries, de l’època de les comèdies lleugeres, del Teatre (el Teatre va força passes davant del cinema -diu-)  i… del ridícul amb Woody Allen. A l’ Avui.

Un (altre) nyap escandalós de TV3. Una desferra. Toni Vall va topar amb l’emissió esguerrada que TV3 va fer d’ Una trompeta llunyana, de Raoul Walsh, i en parla a l’apartat de "Comunicació" de l’ Avui.

S’adormia al cine. Matinée. A l’ Estiu d’ El Periódico, Borja Cobeaga explica com li va anar, de bé, l’oferta de sessions matinals.

***

ACTUALITAT

De promoció, que s’estrena divendres. Suïcidi. Anaïs Barnolas cobreix la notícia de la passada per Barcelona de l’equip d’ El club de los suicidas, de Roberto Santiago. A l’ Avui. En canvi, en algunes edicions territorials del diari El Punt, ho enllesteixen amb un breu (de títol llarg): Roberto Santiago presenta la pel·lícula El club de los suicidas. Cristina Savall, a l’ Estiu d’ El Periódico, recull declaracions del director: Roberto Santiago: "El suïcidi segueix sent un tabú molt dolorós".

Medem, també va presentant Caótica Ana. Medem homenatja la dona enfront de la tirania de l´home, ho titula Diari de Girona. Julio Medem fa una oda a la feminitat, diu El Punt. Els  d’ El Periódico onegen la ‘rojigualda’: Caótica Ana obre una sèrie de grans estrenes espanyoles.

Hi torna. Almodóvar produeix el film de l´argentina Lucrecia Martel La mujer rubia. Un breu que publica Diari de Girona

Manuel Neira. Un dissenyador català debuta al cine amb un film sobre els cubans que viuen al marge de Castro. En parla, amb un format prou breu, alguna edició territorial d’ El Punt. Imma Fernández ho tracta més extensament, amb material gràfic, a l’ Estiu d’ El Periódico: Un documental retrata la censura d’artistes a Cuba.

33a edició, al novembre. El festival Filmets de Badalona arriba al miler de curtmetratges presentats per a la propera edició. Avui se’n fan ressó algunes edicions territorials del diari El Punt.

Iniciativa conjunta Festival de Sant Sebastià i Trobades de Cinemes de l’Amèrica llatina de Tolosa del Llenguadoc. Sant Sebastià exhibirà sis films sud-americans, diu El Punt.

Currito de la Costa. Presenten un curt a Lloret en un ambient «taurí». Avui, que és el dia, l’edició Comarques gironines del diari El Punt hi dedica un espai informatiu també "curt".

Acaba el cicle de Cinema i Música al refugi Els Masets de la Riba. Projecten la pel·lícula Salvador. Ho anuncia l’edició Camp de Tarragona del diari El Punt.

I’M NOT THERE, de Todd Haynes. Un ‘biopic’ de culte. Noelia Sastre, a l’ Estiu d’ El Periódico, ja es fa ressó de l’estrena en ben poques sales nord-americanes i d’aquí a unes quantes setmanes, de la personal aproximació de Haynes a la figura de Bob Dylan.

De Keira Knightley i altres famosets. Seny, desamors i gelosia. Knightley parla del seu cos, en la promoció d’ Expiació / Atonement, de Joe Wright, i l’ Avui ho recull, tot enfilant-ho amb el cas d’altres famosos que s’han separat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!