Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 19 d’agost de 2007, dg

El personal va tornant de vacances, la nova temporada ja és a tocar, això s’engresa, cada dia que passa, més matèria cinematogràfica es va publicant. Avui: crítiques, un article que fa pena, articles seriosos, notícies… Déu-n’hi-do, ja!

L’enllaç amb els articles i les corresponents referències, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: cartell d’ I’m not there, de Todd Haynes.

CRÍTIQUES

Bojos pel Surf, d’Ash Brannon i Chris Buck. Les lliçons del surf. Crítica de Pere Antoni Pons, a l’ Avui.

***

DE FONS

I el nostre imaginari? Construccions d’imaginaris. El professor de la UdG i crític de cinema Àngel Quintana parla dels imaginaris que el cinema ajuda a construir. A l’espai quinzenal ‘Miralls de la ficció’, del diari El Punt. Hi llegim coses com aquesta: Si «Ratatouille» ha servit per popularitzar l’imaginari parisenc als Estats Units, la nova pel·lícula de Woody Allen no és més que una inversió turística orientada cap a determinats sectors.

Lleó Queer, a Venècia i Premi als films de temàtica femenina, a Sant Sebastià. Premiaria «Mort a Venècia» perquè és un film «homosexual»? Imma Merino enfila una lúcida reflexió a partir de les notícies de la creació d’aquests premis. A les seves ‘Ombres d’agost’, que publica al diari El Punt.

***

OPINIÓ

Emili Teixidor,  Bergman i Antonioni. Separadament, ‘Bergman’ i ‘Antonioni’ són els títols dels paràgraf que respectivament Teixidor dedica als dos cineastes traspassats fa poc, a l’article ‘L’estiu dels masoquistes’ [sense ennllaç], que publica Presència número 1851, suplement del diari El Punt, setmana del 17 al 23 d’agost de 2007.

Havent vist La Môme, sobre Edith Piaf. Cinema francès i cinema català. El bon col·lega blocaire Julián Juan Lacasa ha escrit aquesta carta a la Bústia de l’ Avui, en què resumeix el que ha exposat al seu bloc: Perquè els catalans no fem una pel.lícula com "La Môme" sense complexos?.

***

POPULISME DE VERGONYA ALIENA

Puigpelat es retrata. Antonioni o Bruce Willis? Em fa pena llegir això i m’entristeix que l’ Avui aboni aquesta apologia del populisme illetrat, que doni veu a qui no té ni idea del que està parlant i que ho faci des d’un espai reservat a la gent que presumptament té opinió. No ens equivoquéssim: ell no és un lector que hi diu la seva, ell és un col·laborador habitual, cosa que li atorga una responsabilitat que, en aquest cas, no ha exercit. Certament, cal dir el que es pensa, però també cal pensar el que es diu i, a més, no tot el que passa pel cap (de pardalet) és digne de ser escrit.

***

ACTUALITAT

De Todd Haynes. «I´m not there», basada en la vida de Bob Dylan, s´estrenarà en el Festival de Venècia. Hi ha expectació davant d’aquesta pel·lícula i Diari de Girona ajuda a escalfar-ne motors.

Enterrament d’ Ingmar Bergman. Bergman, sepultat a la seva illa. Un breu, amb fotografia, dóna notícia, a l’ Avui,  del moment que ahir, gairebé tres setmanes després de la mort, han enterrat el mestre,a l’ illa de Farö. El mateix tractament, amb foto del seguici funerari, a Diari de Girona, que ho titula: Ingmar Bergman rep sepultura després de tres setmanes mort .

Aniversari Groucho MarxTrenta anys al club. Teresa Bruna evoca la figura de Groucho Marx, en el trentè aniversari de la seva mort i en parla amb els actors i humoristes Jordi Milán, Toni Albà, Godoy i Joan Pera, a l’ Avui. Groucho, l´àcrata que va fer del nom Marx sinònim de riure és el títol de l’article d’ Eliseo García Nieto, que publica Diari de Girona.

Ivana Baquero. "De gran vull ser una actriu culta". Cristina Savall entrevista la (ja no tant) nena d’ El laberinto del Fauno, a El Periódico.

A Sarajevo. El festival de cinema que es va iniciar amb la guerra és ara el major a l´Europa del sud-est. Notícia, a Diari de Girona.

Lágrimas Rojas, de Víctor Riverola. Un documental sobre l´extermini obrirà la jornada europea jueva. M. Bosch ens n’informa a Diari de Girona

Debut de Ben Afflek com a director. La cara oculta de Boston. Pep Prieto en parla a la pàgina 19 del Dominical del Diari de Girona.

***

CINEFÍLIA

Perfil Bogart-Bacall. ‘La síndrome Bogart-Bacall’ [article sense enllaç]. Meritxell Fernández arranca d’una simptomatologia descrita pels metges i que du el nom de la parella Bogart-Bacall, per esbossar-ne un perfil, a Plaers, suplement dominical de l’ Avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!