Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 17 d’agost de 2007, dv

La presència del cinema als nostres mitjans, avui: crítiques d’ El ultimátum de Bourne i de Quando sei nato non puoi più nasconderti; declaracions de Marco Tulio Giordana; primeres imatges del nou Resident Evil; nou premi a Sant Sebastià; el biopic d’ Héctor Lavoe, recaptacions a taquilla; un altre festival de curtmetratges, Jennifer Aniston que s’hi posa, a fer curts;  Katie Holmes es veu que "vol ser"; Abbas Kiarostami i les estrenes de la setmana.

Els enllaços i les referències, com sempre, anant a "Vull llegir la resta de l’article"

Foto: A través de les oliveres, d’ Abbas Kiarostami.

CRÍTIQUES

El ultimátum de Bourne, de Paul Greengrass. Espies amb identitat. Crítica de Pep Prieto, a Diari de Girona.

Quando sei nato non puoi più nasconderti, de Marco Tulio Giordana. El trànsit cap a una serena maduresa. Quatre gargots de crítica de Quim Casas, a  l’ Estiu d’ El Periódico. (Nota: us hi heu fixat que els espanyols, ara fan anar el verb "transitar" a tort i a dret, i els catalans que escriuen traduint de l’espanyol o que els tradueix sistemàticament la màquina fatídica… també: tothom "transita" o tots els "transita" !)

***
ACTUALITAT

Marco Tulio Giordana. "Rebutjo la funció didàctica del cine". Nando Salvà recull unes declaracions del director Quando sei nato non puoi più nasconderti, a l’ Estiu d’ El Periódico.

No s’estrena fins d’aquí a uns mesos. Arriben les primeres imatges de ‘Resident Evil: Extinction’. Ens ho fa saber l’ Avui.Cat.

Setmana desgavellada. Les estrenes de la setmana. Bona part de les novetats van arribar a les nostres pantalles el dimarts 14, mig ja se’n va parlar, i avui se’n fa mig un recull… A Vilaweb.

Informació de la cartellera. Cine & agenda. A l’ Avui.Cat, amb sinopsi, fitxa, informació i fòrum de debat sobre les estrenes i les pel·lícules en cartellera (per cert, amb alguns nyaps lingüístics i conceptuals, que els lectors ja estan remarcant)

Un premi nou. El festival de Sant Sebastià distingirà la cinta que tracti millor el món femení. Ho recull un breu de Diari de Girona.

Marc Anthony i ella, parella també a la pantalla. Jennifer Lopez fa reviure el salser Héctor Lavoe a ‘El cantante’. Luís Troquel aprofita la pel·lícula (ja estrenada als Estats Units) per parlar de la parella, del salser portorriqueny… a l’ Estiu d’ El Periódico.

Va de recaptacions . Els herois de Marvel, primers a la llista. Elena Ledda signa quatre ratlles sobre la taquilla a Espanya (ens hi inclou, a uns quants, la noia…) i als Estats Units, a la Gran Bretanya i a Alemanya, a El Periódico.  

A Figueres. Obren el termini per enviar treballs al festival de curtmetratges. Se’n fa ressó, l’edició Comarques gironines del diari El Punt.  

La senyora Cruise "vol ser". A l’ Avui diuen que Katie Holmes vol ser ‘meravellosa’. I a Diari de Girona, que Katie Holmes vol ser Wonder Woman.

Ha enllestit un curtmetratge. Jennifer Aniston es passa a la direccció. Notícia breu, a Diari de Girona.

El cap de setmana, Vilaweb ens mostra cinema a la xarxa. ‘A través de les oliveres’, d’Abbas Kiarostami. A Vilaweb, esclar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!