Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 11 d’agost de 2007, ds

El cinema és present als nostres mitjans, avui: Cendres a Cinecittà, Carl Davis musica Chaplin a Torroella, Roser Aguilar a Locarno, el documental d’un alemany sobre els castells i els castellers, el retorn de Jason Bourne, i, més com a reflexió, la indústria, el comerç i la fòrmula de l’èxit a Hollywood, i, encara, el dol per Bergman.

L’enllaç amb aquests articles, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: A Locarno, Marián Alvarez, actriu de Lo mejor de mi, de Roser Aguilar (© FOTOFESTIVAL / MARCO ABRAM)

ACTUALITAT

Cinecittà. L’incendi de Cinecittà no ha afectat els decorats de Fellini. Un breu, a l’ Avui. No pas més llarg és l’espai que hi dedica, en algunes edicions, el diari El Punt, que titula Cinecittà es crema. I, a El Periódico, l’hi donen una mica més d’importància, signant la notícia Rossend Domènech:  L’incendi de Cinecittà arrasa el ‘set’ de la sèrie ‘Roma’.

Avui a Torroella de Montgrí, posa música a Temps Moderns, de Chaplin. Carl Davis: «Una pel·lícula muda amb orquestra és com una òpera». Xavi Castillon, a l’edició Comarques gironines del diari El Punt,  informa del concert d’aquesta nit, titulat "El cinema profètic de Chaplin".

A Locarno. La crítica es rendeix al debut de la directora catalana Roser Aguilar. Notícia que no signa cap enviat especial al Festival i ni tan sols s’hi esmenten despatxos d’agències, a El Periódico.

Castells, de Gereon Wetzel. Castells amb ulls de fora. Documental alemany que passa avui el Canal 33. En parla l’ Avui.

Estrenes d’aquesta meitat d’agost. La tercera entrega de la triologia Bourne arriba dimarts. Una notícia prou breu, a Diari de Girona.

***

OPINIÓ

Ran de la mort de Bergman i l’emissió de Saraband per televisió. El dol de Bergman. Reflexions de Pere Sala, a Diari de Girona.

***

DE FONS

La indústria i el comerç del cinema. El nou Hollywood. Primera part del Quadern de Cinema, d’ Estave Riambau, a l’ Avui.

Un estudi de les produccions que més calés han deixat a taquilla. La fòrmula de l’èxit. Segona part del Quadern de Cinema, d’ Estave Riambau, a l’ Avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!