Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 10 d’agost de 2007, dv

Divendres, dia de pel·lícula o, més ben dit, de pel·lícules! Avui, el cinema ocupa moltíssim espai mediàtic, a casa nostra. A més de les crítiques de les novetats de la setmana, a la premsa es parla: de l’incendi a Cinecittà, de la projecció del film de Roser Aguilar a Locarno, de l’ecologisme polític de Leonardo DiCaprio, de l’antic cinema Modern de Girona, de la polèmica amb les normes de l’ Oscar a la Banda sonora, dels curtmetratges a Torredembarra, del disc amb l’espectacle Films d’una cobla, d’un film de Truffaut a la xarxa i, per descomptat, es cobreix informativament algunes estrenes.

L’enllaç amb les crítiques i les notícies, i les corresponents referències, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Julie Delpy i Adam Goldberg, a 2 Days in Paris

CRÍTIQUES

Election 2, de Johnny To. De l’originalitat al tòpic : crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui. Retrat violent del crim organitzat : breu crítica de Quim Casas, a l’Estiu d’ El Periódico [Atenció: per un error al eb d’ El Periódico, a les 07.27h del matí, la fitxa de la pel·lícula que acompanya la crítica és la d’un altre film; però la crítica és la correcta, la que correspon al títol].

Els 4 fantàstics i en Silver Surfer, de Tim Story. Una nova col·lisió de superherois. Crítica de Quim Casas, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Sympathy for Mr. Vengeance, de Park Chan-wook. Còmoda ambigüitat de Chan-wook [Atenció: per un error al eb d’ El Periódico, a les 07.27h del matí, la fitxa de la pel·lícula que acompanya la crítica és la d’un altre film; però la crítica és la correcta, la que correspon al títol]. Crítica de Nando Salvà, a l’ Estiu d’ El Periódico.

License to Wed / Permís de matrimoni / Hasta Que El Cura Nos Separe / Permis de mariage / Licenza di matrimonio, de Ken Kwapis. La tragèdia d’un còmic histriònic. Brevíssima crítica de Nando Salvà, a l’ Estiu d’ El Periódico.

2 Days in Paris, de Julie Delpy. Entre Richard Linklater i Woody Allen. Crítica de dimensions normals, de Quim Casas, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Un buen día lo tiene cualquiera, de Santiago Lorenzo. Aquest avi és un perill. Crítica d’ Eduardo De Vicente, a l’ Estiu d’ El Periódico.

***

ACTUALITAT

Crema la Roma de cartró-pedra. Un gran incendi arrasa part dels estudis Cinecittà. N’informa l’ Estiu d’ El Periódico. Actualització de la notícia (09.47h) a l’ Avui.Cat: Controlat l’incendi que cremava els estudis Cinecittà de Roma.

Estrena d’ Els 4 fantàstics i en Silver Surfer. Superherois de baix pressupost. Notícia de l’estrena d’aquesta nou film basat en còmic Marcel, a l’ Avui. Nando salvà recull unes declaracions de Jessica Alba, que publica -en paper- l’ Estiu d’ El Periódico: "El millor és no prendre’s molt seriosament".

Estrena del segon film de Santiago Lorenzo. Diego Martín: "He tingut por de la desfeta". Olga Pereda recull unes declaracions de l’actor d’ Un buen día lo tiene cualquiera, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Sinopsis, fitxa resumida i enllaços. Estrenes cinematogràfiques de la setmana. A Vilaweb.

Roser Aguilar. Una realitzadora catalana opta al primer premi del Festival de Locarno. Coincidint amb la projecció de Lo mejor de mi al certamen suís, se’n fa ressó Diari de Girona. També el diari El Punt hi dedica un espai: Roser Aguilar presenta el seu primer film en el Festival de Locarno.

L’onzena hora / The 11th Hour. DiCaprio pren el relleu de Gore. Tres mesos després que el documental ecologista apadrinat i conduït per Leonardo DiCaprio es presentés a Canes, l’ Avui en parla com a notícia, amb motiu d’una nova presentació, ara als Estats Units.

L’antic Cinema Modern i, ara edifici municipal. Girona enderrocarà la teulada del Modern sense decidir-ne el futur ús. Notícia que cobreix J. Badenes, a Diari de Girona.

En la categoria Bandes sonores. Les normes dels Oscar generen polèmica. Idoya Noain signa aquesta notícia datada a Nova York, a a l’ Estiu d’ El Periódico.

Festival de Torredembarra. El REC d’estiu projecta catorze curtmetratges. Un breu a l’edició Camp de Tarragona, del diari El Punt.

Els disc que conté també l’espectacle ‘Films’. La Cobla Contemporània ha editat  «Sardaxou 2». M. Juvanteny ens n’informa, a Diari de Girona.

Accés a pel·lícules que són a la xarxa. Fahrenheit 451, de François Truffaut. És el títol d’aquest cap de setmana a Vilaweb.

El setembre. La Filmoteca de Catalunya obrirà la temporada amb un cicle de terror asiàtic. Ho anuncia l’ Avui.Cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!