Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 d'agost de 2007
2 comentaris

Cinema del dia: 8 d’agost de 2007, dc

Ha impactat prou els nostres mitjans, l’anunciada presència de Paul Auster i David Cronenberg a Sant Sebastià. Avui, però, també es notícia la presentació de la darrera pel·lícula de Julie Delpy, els cinquanta anys de la mort d’ Oliver Hardy, uns curtmetratges en mòbil que han penjat a la xarxa, la rendibilitat relativa de les estrelles de Hollywood, el traspàs d’un actor de Buñuel, l’abandonament d’un rodatge per part de Sidney Pollack i el rebrot de Woody Allen a casa nostra. Imma Merino ho completa, aportant una (altra) lúcida reflexió a la jornada d’avui.

Els enllaços amb aquests articles i la corresponent referència, els trobareu anant a "Vull llegir la resta de l’article".

….

Foto: Oliver Hardy, el Gros.

ACTUALITAT

Cronenberg i Auster. Dos titans a Sant Sebastià. L’ Avui en paper es fa ressó del que ha fet públic l’rganització del certamen i que ahir mateix  avançava digitalment l’ Avui.Cat. Igualment, el diari El Punt en fa notícia amb el titular: El nou film de Cronenberg obrirà el Festival de Sant Sebastià. També El Periódico ho publica, remarcant que Sant Sebastià obrirà amb la nova pel.lícula de David Cronenberg. I Diari de Girona també en destaca que «Eastern Promises» inaugurarà el Festival de Sant Sebastià.

Presentació de ‘2 dies a París’. Julie Delpy: "Detesto la vanitat fomentada per la interpretació". Nando Salvà recull declaracions de l’actriu i directora francesa, pocs dies abans que la seva segona pel·lícula com a directora arribi a les pantalles de Catalunya, les Illes i el País Valencià. A l’ Estiu d’ El Periódico.

Gros i simpàtic. El mite d’Oliver Hardy segueix viu 50 anys després. Noelia Sastre, a El Periódico, evoca la figura d’aquest còmic inoblidable, en comemmorar-se l’aniversari de la seva mort.

Actor i productor mexicà. Mor Ernesto Alonso, protagonista de pel·lícules de Luis Buñuel. Notícia a Diari de Girona.

Gravacions amb càmera de telèfon mòbil. El Moviemobile incorpora al seu web els primers 27 curts rebuts. Notícia que publica avui El Punt. Edició comarques gironines

Segons ‘Forbes’. Damon i Aniston són els actors més rendibles de Hollywood. Ran de l’informe sobre riqueses al món, Forbes ha parlat també de les estrelles que la indústria i el comerç del cinema fan servir de reclam per als seus productes. Idoya Noain en signa la notícia, datada a Nova York, a El Periódico.

No se’n sap res de la malaltia. Sidney Pollack abandona un rodatge a causa de problemes de salut. Publicat a El Periódico.

***

COMUNICAT DE GUERRA (del rodatge de Woody Allen)

S’ha acabat la treva d’aquests dies… Woody Allen torna a Barcelona per rodar al bar Marsella del Raval més escenes del seu nou film. Un breu, ampliat amb la notícia del pas d’Scarlett Johansson al cantó discogràfic. Ho publica, en diverses edicions territorials, el diari El Punt.

***

DE FONS

‘L’obra dels grans autors es manté viva (..) a la memòria i oberta a noves mirades’. Contradient els enterradors del cine d’autor. Imma Merino transmet una lúcida reflexió, afinada per l’experiència que ha viscut arran de la mort de Bergman i Antonioni. A la secció "Ombres d’agost" del diari El Punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!