Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 d'agost de 2007
0 comentaris

David Cronenberg inaugurarà Sant Sebastià

El dia 20 de setembre, Eastern Promises, de David Cronenberg, inaugurarà la 55a edició i la secció competitiva del Festival de Sant Sebastià. Viggo Mortensen, que ja treballà amb el cineasta a Una història de violència (2005), torna a encapçalar-ne el repartiment, ara al costat de Naomi Watts. Ell és Nikolai i ella, Anna. Misteriós i despietat, Nikolai treballa per a una de les més importants famílies del crim organitzat de Londres. Duu una vida molt ben cuidada fins que topa amb Anna i tot se li’n va en orris. Llevadora innocent que brega per reparar una falta, accidentalment Anna  posa al descobert possibles proves contra aquella família. Al repartiment d’aquest nou thriller “a la Cronenberg”, també hi trobem Armin Mueller-Stahl, Vincent Cassel i Sinéad Cusack. El guió l’ha escrit el televisiu Steve Knight, a qui reconeixem pel de Dirty Pretty Things (Stephen Frears, 2002).

A tall d’avançament,  avui s’han donat a conèixer igualment alguns altres títols que es projectaran al certamen basc entre el 20 i el 29 de setembre: Flawless, de Michael Radford, que el clourà; Earth, d’Alistair Fothergill i Mark Linfield, que es passarà fora de competició, i, sobretot, The Inner Life of Martin Frost, de Paul Auster, que va també fora de competició, perquè Auster presidirà el jurat. Una breu presentació d’aquests films, podeu llegir-la anant a “Vull llegir la resta de l’article“.

Foto: Viggo Mortensen i Naomi Watts, a Eastern Promises.

Flawless / PerfecteUn plan brillante, de Michael Radford, junta Demi Moore i Michael Caine en una d’aquelles històries de robatori perfecte: ara, a l’empresa de diamants més important del món. Al Londres dels anys seixanta, Laura Quinn (Demi Moore) treballa a la London Diamond Corp., efectivament, l’empresa de diamants més important del món. Ella és una bona executiva, que deixa la pell a la feina, però no n’està gens satisfeta, perquè veu que el masclisme imperant a la companyia no permet que la carrera professional  li vagi endavant. De manera que es deixa convèncer pel Sr. Hobbs (Michael Caine), un veterà -i a punt de jubilar-se-  coneixedor de la casa, que assegura tenir un pla perfecte per buidar-ne les caixes fortes, sense deixar cap rastre. Amb guió d’ Edward Anderson, Flawless és la nova pel·lícula del desigual i eclèctic Michael Radford, a qui devem tant El mercader de Venècia (2004), amb Al Pacino i Jeremy Irons, com El carter i Pablo Neruda (1994), amb Massimo Troisi i Philippe Noiret.

Earth / Tierra. La película de nuestro planetaUn jour sur terre, d’ Alastair Fothergill i Mark Linfield. Els autors de la pel·lícula Deep Blue ara recorren un periple espectacular a través de les estacions de la Terra, des de la primavera àrtica a l’hivern antàrtic. Amb tecnologia absolutament puntera, d’alta definició, asseguren que s’ha captat imatges d’una bellesa extraordinària, reivindicatives de la vida que batega a cada instant, en cada racó del nostre planeta. Es tracta d’una versió “gran producció” del que ja ofereix la sèrie televisiva Planet Earth.

The Inner Life of Martin Frost / La vida privada de Martin Frost, de Paul Auster. Protagonitzada per David Thewlist, Irene Jacob, Michael Imperioli i Sophie Auster, la pel·lícula juga amb un personatge de la novel·la ‘El llibre de les il·lusions’, del mateix Paul Auster. Un novel·lista anglès d’èxit, anomenat Martin Frost, acaba de lliurar el darrer manuscrit al seu editor i decideix anar a descansar, sol, a pagès. Però serà molt breu, la vida solitària, perquè tot just arribat a la casa on pensa estar-se, l’endemà al matí ja queda ben parat quan, en despertar-se, troba al costat seu una dona magnífica. Una dona intel·ligent i de bellesa captivadora, que el pot ajudar i molt a escriure la millor novel·la. Però… qui és aquesta dona misteriosa que el coneix tan bé, a ell? És una musa de debò? És fruit de la seva imaginació? És un fantasma que ha entrat en la seva vida?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!