Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 5 d’agost de 2007, dg

Una interessant entrevista a l’actor català Àlex Brendemühl, una crítica de Planet Terror, unes idees impresentables sobre fer-se un muntatge personal de les pel·lícules, la commemoració dels 75 anys de la primera edició de Venècia, un perfil de la parella Elisabeth Taylor – Richard Burton, i alguns ressons encara de la mort de Bergman i Antonioni, especialment unes reflexions sobre el llegat de Bergman i Antonioni i l’envelliment del cinema europeu: així es conforma, avui, la presència mediàtica del cinema.

Els enllaços amb aquests articles o les referències, quan no tenen enllaç, a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Véronique Reymond, Andy Gillet i Cécile Cassel, a Les amours d’Astrée et Céladon, la nova pel·lícula que, amb 87 anys d’edat, presenta Eric Rohmer.  

CRÍTIQUES

Planet Terror, de Robert Rodríguez. L’art de fotocopiar. Crítica de Carlos Losilla. ( Avui )

***

ACTUALITAT

Àlex Brendemühl. "Tinc la sensació de no pertànyer enlloc". El mallorquí Bernat Salvà entrevista el protagonista i coguionista de Yo/Me, que aviat debutarà en el cinema alemany. ( Avui )

Bergman. "Ingmar Bergman" [Article sense enllaç]. Xevi Planas parla del director suec, al seu espai "Un nom, un món", de Presència ( núm. 1849, setmana del 3 al 9 d’agost de 2007, publicada amb el diari El Punt de 5 d’agost de 2007)

Bergman i Antonioni. Ingmar Bergman i Ha mort Michelangelo Antonioni. Aprofitant l’avinentesa, em faig ressó d’aquest parell d’articles empàtics que, ja fa uns dies, Bernat Castellà ha penjat al seu bloc, ran de les morts de Bergman i d’ Antonioni. ( Bernimovies )

75 anys de la primera edició del Festival de Venècia. "Venècia és un festival". [Article sense enllaç]. Portada i reportatge de sis pàgines, de Mireia Aranda, carregadíssim de material gràfic facilitat per la Fondazione La Biennale di Venezia – ASAC, i que repassa (tot sobre-sobre i amb especial devoció per la part més superficial, rutilant i frívola)  la història del certamen cinematogràfic més antic. ( Plaers d’ Avui )

Elisabeth Taylor i Richard Burton. "Beguda, baralles i bodes" [Article sense enllaç]. Meritxell Fernández esbossa el perfil d’aquesta parella glamurosa marcada per les discussions, baralles, problemes amb l’alcohol, separacions i sonades reconciliacions… ( Plaers d’ Avui )

***

COMUNICAT DE GUERRA (del rodatge de Woody Allen)

Cap novetat… Al·leluia! Al·leluia! Al·leluia! Haurà arribat la pau? No! Això és tan sols una treva. Tanmateix, celebrem-la, mentrestant!

***

DE FONS

Del llegat de Bergman i Antonioni i l’envelliment del cinema europeu. Bergman i Antonioni, poetes de la modernitat. Article d’ Àngel Quintana al quinzenal espai de reflexió "Els miralls de la ficció" ( El Punt )

***

DE POCA FONDÀRIA

Sortir i entrar d’una sala mentre veus una pel·lícula. Munta les teves pròpies pel.lis. Albert Espinosa, a la secció "Idees" (quines idees!?) en parla. ( Estiu, d’ El Periódico )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!