Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

18 de març de 2013
4 comentaris

Fora de la Unió Europea?

Ja he repetit diverses vegades que un dels motius principals pels quals Catalunya hauria d’esdevenir nou estat és per una simple qüestió de seguretat democràtica. Espanya és un país poc de fiar. Bona part de l’aparell estatal ha expressat reiterades vegades que la unitat preval sobre la democràcia, i una part important de l’opinió pública sacrificaria llibertats personals pel manteniment d’allò que en diuen “integritat territorial”. A banda d’això, cal recordar que el sistema sorgit de la Constitució és el resultat d’un compromís en el qual es legalitza i legitima l’herència franquista, mentre que els elements democràtics renuncien tràcitament a no anar massa enllà en llibertats, democràcies o igualtats. El resultat, ja ho expressà Vicenç Navarro diàfanament: Benestar insuficient, democràcia incompleta.
Ara bé, a les insuficiències democràtiques hispàniques que a mi em motiven per donar suport a la separació, ara s’afegeix la involució política protagonitzada per les institucions europeess. Al final, la UE, que mai no va destacar per l’escrupolositat moral, ha esdevingut eina d’hegemonia del neoliberalisme prussià. L’euro ha estat instrument de polítiques socialment represives. I les institucions de Brusel·les serveixen fonamentalment per materialitzar una dictadura de mercats.

En aquestes circumstàncies cal plantejar-se una ruptura total: amb Espanya i amb la Unió Europea. Cal eliminar tots els límits a una política realment redistributiva. Cal potenciar que sigui la societat políticament organitzada, mitjançant mecanismes de democràcia directa, decidir sobre la política econòmica i monetària. Car recuperar sobirania econòmica, i cal, sobretot, que el dret a decidir no es limiti al color del passaport. Jo sóc partidari del dret a decidir a diari: des del sistema polític fins a la manera com hem de distribuir els recursos. En les circumstàncies actuals, en què els banquers de Frankfurt poden decidir robar els estalvis dels xipriotes o les pensions dels espanyols, a què esperem per deslliurar-nos d’aquesta mena de Quart Reich?
  1. D’acord amb trencar amb Espanya i la Unió Europea.

    Ara bé, cal que prenguem consciència de la situació on estem, i demanar-nos si també nosaltres (a més de la “dolenta” de la Merkel i els bancs alemanys… com sí els governs i bancs “nostrats” fossin qualque cosa millor) tenim alguna responsabilitat del què ens passa… Jo crec que sí.

    Si anem donant totes les culpes als demés, farem el mateix paperot del jugador de fútbol (ell, que res sap i que no és responsable de res):

    http://www.vilaweb.cat/noticia/4096247/20130317/prohibeixen-vida-lacces-seleccio-jugador-grec-salutacio-nazi.html

    Atentament

  2. Però decidir diariament sobre la vida dels altres?
    Això només és canviar la tirania dels ‘mercats’ per la tirania de la majoria, sobre temes que no haurien de tenir cap mena de sobirania. 

    Això és el que en castellà diuen ‘Quitate tu que me pongo yo‘ 

  3. Tota la vida caminat, per descobrir que el que volia era un ESTAT. Vull un estat com sigui amb qui sigui i ofenen als antics companys. Un estat ja, una frontera més, un sotssecretari que parli el mateix idioma (tret que compartien Hitler i Rocker, com es veu un tret decisiu). Un estat siusplau, estat o mort!
  4. Val quan sigueu molts nacionalistes contraris a l’UE us federeu (sou pocs i per tant no teniu cap dret, és més sou pitjors que els federalises espanyols!!!) i en parlem. Parlem abans de federar-nos nacionalment amb la Vall d’Aran, Alacant i l’Alguer. O parlem del PER i el primitivisme Ejjjpañol, que segur que és molt diferent a la Catalunya convergent amb la que vas desfilar. Un nou Prietas las Filas de mediocres nacionalistes que es pujen al carro del no res. Més d’un dubte teniu, peró obviament ja no podeu fer enrera. És dur creure’s els mites de la Catalunya Montserratina. Felicitats al riudoms i a tots els angelts de la terra mitja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!