Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 3 d’agost de 2007, dv

Divendres de canícula i això vol dir que bona part de la professió és ara mateix en (merescut) remull. Això vol dir que Cultura21 ja ens el posaran al dia quan escaigui l’actualització setmanal; que les crítiques publicades són esquifidetes i que les notícies… anar tirant! Tot i així, avui és grossa la presència mediàtica del cinema. El típic reguitzell de crítiques que, a l’estiu, El Periódico publica el divendres, dóna pas a la cobertura informativa que l’ Avui i altres mitjans fan de l’última de Pixar. I també, una convocatòria de cinema extravagant a Palamós, les xifres i els rendiments a taquilla, una exposició de col·leccionisme cinèfil a Lloret, la censura a la Xina, més ressó de l’espectacle cinematogràfic d’una cobla, un article sobre la migrada estrena en català i l’habitual comunicat de guerra sobre el rodatge de Woody Allen. I, per descomptat, l’imprescindible "Estrenes cinematogràfiques de la setmana" de Vilaweb (on tots, ara, no fan pas vacances, pel que es veu).  L’enllaç amb tots aquests articles, anant a "Vull llegir la resta de l’article"

Foto: Sandrine Bonnaire, a L’ equipier / El extraño, de Philippe Lioret

CRÍTIQUES

Planet Terror, de Robert Rodríguez. L’infern convertit en una festa. Crítica de Nando Salvà, a Estiu, d’ El Periódico.

Ratatouille, de Brad Bird. La recepta del brou, segons Pixar. Crítica de Quim Casas, a Estiu, d’ El Periódico.

L’ equipier / El extraño, de Philippe Lioret. Paisatges ploraners sense matisos. Breu crítica de Nando Salvà, a Estiu, d’ El Periódico.

Eufòria / Ejforija / Euphoria,/ Euphorie d’ Ivan Viripaiev. Poesia i tragèdia a Sibèria. Quatre ratlles crítiques de Quim Casas, a Estiu, d’ El Periódico.

Whisky Romeo Zulú, d’ Enrique Piñeyro. Les mentides amagades rere un gran… Comentari d’ Eduardo De Vicente,  a Estiu, d’ El Periódico.

***

ACTUALITAT

Estrena de Ratatouille. La recepta de l’èxit. Article de Bernat Salvà sobre la nova pel·lícula de Pixar, a l’ Avui

Estrena de Ratatouille. "El conformisme estimula la mediocritat". Declaracions de Brad Bird, que Nando Salvà recull a El Periódico

Cinema extravagant, a Palamós.  Cinema «freaky» a Palamós amb zombis musicals i «Superman IV» ( El Punt, comarques gironines )

Estrenes cinematogràfiques de la setmana. ‘Ratatouille’ arriba als cinemes en català. L’article setmanal que Vilaweb dedica a les novetats de la taquilla.

Del barceloní Josep Antoni SolerCinèfils de Lloret exposaran part d’una col·lecció de cinema. Un breu, a Diari de Girona

Rendiment a taquilla. La família Simpson revoluciona totes les llistes. Elena Ledda en parla a El Periódico

Més dades sobre la taquilla. ‘Spider-man 3’ encapçala les recaptacions de l’any. El Periódico en parla a la seva escala espanyola.

I encara més: la teletaquilla! La compra d’entrades a través d’internet supera la dels caixers. ( El Periódico )

Quota de producció "nacional", màfies i control polític. La Xina censura l’últim film del seu gran ídol Jackie Chan. Adrián Foncillas en signa la notícia datada a Beijin.( El Periódico )

‘Films’, l’espectacle de la Cobla Contemporània. La Contemporània: bona feina. Article de Francina Boris, a Diari de Girona

***

COMUNICAT DE GUERRA (del rodatge de Woody Allen)

El rodatge d’Allen irrita els veïns d’un poble asturià. Breu, a El Periódico

***

DE FONS

Víctor Alexandre, a Tot Sant Cugat núm. 1071 i al seu bloc, parla de la migrada estrena en català de Harry Potter i l’Orde del Fènix. I recordem que ho escriu l’autor de la peça Èric i l’exèrcit del Fènix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!