Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 de juliol de 2007
0 comentaris

Theo Angelopoulos en la nit d’Antonioni

En el curtmetratge 3 minuts, que Theo Angelopoulos ha dirigit per al film col·lectiu Cadascú el seu cinema / Chacun son cinéma (produït pel Festival de Canes amb motiu del 60è aniversari del certamen), s’estableix un vincle visual entre el cinema de Michelangelo Antonioni, i el d’Angelopoulos, amb Jeanne Moreau (protagonista, amb Marcello Mastroianni, tant de La notte, d’Antonioni, com d’ El pas supès de la cigonya, d’Angelopoulos)  com a sacerdotesa.

Ran de la mort del director italià, Angelopoulos ha declarat a l’ Agència France Press: Hi tenia una relació personal, amb Antonioni. El vaig conèixer a través del seu guionista, Tonino Guerra, que es convertí també en el meu, de guionista (..) El primer cop que ens vam trobar fou a Roma, quan ell enllestia el doblatge d’ Indentificazione di una donna (1982). Vaig donar-li el resguard de la tretzena entrada de L’ Avventura (1960), que jo havia vist tretze vegades. Em va somriure i em va contestar: ara em toca a mi fer el mateix amb El viatge dels comediants (1975), però només l’he vista dues vegades i això no és pas gaire (broma entre ells no pas aliena a les durades que tant l’un com l’altre han donat als seus films: si L’ Avventura dura 2h25, El viatge dels comediants, 3h41). Angelopoulos ha seguit explicant que es van tornar a veure a Roma, en una projecció d’ El pas suspès de la cigonya (1991), acompanyats de Jeanne Moreau i Marcello Mastroianni, que havien coincidit per primer cop a la pantalla a La notte (1961), d’ Antonioni.

Antonioni i Bergman havien tots dos aconseguit la plenitud en la vida i en les seves respectives obres, ha remarcat Angelopoulos.

Foto: Marcello Mastroianni i Jeanne Moreau, a La notte, d’Antonioni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!