Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de juliol de 2007
0 comentaris

Els Dardenne preparen “El silenci de Lorna”

Els germans Luc i Jean-Pierre Dardenne preparen el llargmetratge El silenci de Lorna. Guanyadors de la Palma d’Or de Canes amb Rosetta (1999) i L’enfant (2005), els Dardenne gaudeixen d’un prestigi tangible des que el 1996 es van fer un lloc en el cinema d’autor, amb La promesse. Amb un ritme de producció, pel que es veu, tan inalterable com rigorosa és la seva manera d’entendre el cinema, gairebé cada tres anys aporten una nova obra. Així, si el 2002, amb Le fils, superaven el repte del film anterior –Rosetta, de 1999-, el 2008, amb El silenci de Lorna, hauran gairebé de demostrar que poden anar més enllà de L’enfant -del 2005-, que l’estil no els esclavitza i els permet seguir ensenyant, amb vigor i interès, el costat amagat del nostre món opulent.

De què va El silenci de Lorna ? Qui hi surt? Se’n sap alguna data, del rodatge? Qui la produeix? Per seguir, cal anar a "Vull llegir la resta de l’article"

Foto: els germans Dardenne

El silenci de Lorna explicarà la història de Lorna, una noia d’origen albanès que accepta el matrimoni arreglat amb un toxicoman. Un individu anomenat Fabio és qui ho ha muntat tot, d’acord amb un pla: un cop casats, Fabio mirarà d’assassinar el toxicoman, perquè Lorna pugui rebre una pensió i, amb els calés, obrir l’snack-bar que fa temps que li ronda pel cap. A l’hora de la veritat, però, les coses no sortiran pas com s’havien previst…

El paper de Lorna l’assumirà una jove actriu kosovar: Arta Dobroshi. Amb ella, al repartiment hi trobem Jérémie Renier (a qui els Dardenne van descobrir a La promesse i als quals regalà una esplèndida interpretació a L’enfant) i Fabrizio Rongione (que debutà amb Rosetta i tenia un paper secundari a L’enfant).

El juliol de 2007, se n’ha fet públic el projecte, que produeixen Archipel 35 (França); Les Films du Fleuve (Bèlgica) i  Arte France cinéma (França). Tanmateix, encara no se n’ha anunciat el calendari de rodatge. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!