Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de juliol de 2007
0 comentaris

Venècia 2007: la programació, el 26 de juliol

Segons que ha fet públic l’organització de la 64a Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica, altrament coneguda com a Festival de Venècia, que enguany tindrà lloc del 29 d’agost al 8 de setembre, s’anunciarà la programació de les diverses seccions, el dia 26 de juliol.

Tanmateix, ja es coneixen alguns detalls d’aquesta edició. Per exemple, que la clourà Blood Brothers / Tiantang kou, llargmetratge amb què debuta Alexi Tan (també conegut com a Yili Chen) i que han produït John Woo i Terence Chang.  Es tracta d’un thriller inspirat en Bullet in the Head / Die xue jie tou / Una bala en la cabeza / Une balle dans la tête, de John Woo (1990) i explica les vicissituds i la pèrdua de la innocència d’una colla d’amics al Xangai dels anys trenta. El repartiment el conforma un esplet dels millors actors relativament joves del cinema asiàtic: Chang Chen ( 2046, Happy together i Eros, de Wong Kar-wai; Tigre ajupit, drac amagat, d’ Ang Lee; Three times, de Hou Hsiao-hsien; A Brighter Summer Day, d’ Edward Yang;  Alè, de Kim Ki-duk), Shu Qi (Millenium Mambo i Three times, de Hou Hsiao-hsien; Gin gwai 2 / The Eye 2, dels germans Pang); Liu Ye (Lan Yu, d’ Stanley Kwan; Balzac i la petita modista xinesa, de Dai Sijie; Purple butterfly, de Lou Ye; La ciutat prohibida / La maldición de la flor dorada / La cité interdite / La città proibita, de Zhang Yimou),  Daniel Wu (The banquet, de Xiaogang Feng; Changhen ge, d’Stanley Kwan, i un munt de pel·lícules d’acció), Tony Yang, Sun Honglei, Lulu Li…

Més informació sobre el Festival de Venècia a "Vull llegir la resta de l’article"

Foto:  Atonement / Expiació

Serà Atonement / Expiació, de Joe Wright, que inaugurarà Venècia. Amb guió de Christopher Hampton, que adapta  la premiada novel·la d’ Ian McEwan, està produïda per "gats vells" del cinema d’autor que cuida la taquilla (Tim Bevan, Eric Fellner i Paul Webster) i protagonitzada per James McAvoy (L’últim rei d’Escòcia), Keira Knightley, Romola Garai (Scoop), Saoirse Ronan i Vanessa Redgrave.

Tim Burton rebrà el "Lleó d’or a la carrera", el 5 de setembre, que es convertirà en el Tim Burton Day i en el qual es presentarà el Sweeney Todd, de Burton, que protagonitza Johnny Depp.

Bernardo Bertolucci rebrà el "Lleó d’Or del 75è Aniversari", un guardó que s’han empescat al marc de la commemoració del 75è aniversari de la primera edició de la Mostra. 

El director alemany Alexander Kluge, pare del que fou "Nou cinema alemany" (sent un dels promotors del Manifest d’ Oberhausen) i guanyador de dos Lleons d’or i d’un Lleó de plata, serà el protagonista d’un cicle, en què el cineasta recorrerà els darrers 75 anys d’història del setè art.

Quant als jurats, Zhang Yimou presidirà el de la competició oficial; Gregg Araki, el de les noves tendències cinematogràfiques, agrupades a la secció "Orizzonti", i el productor Bill Mechanic, el del premi Luigi De Laurentis a la millor opera prima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!