Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 d'abril de 2007
0 comentaris

I for India: documental d’abril de 2007

El 1965, el doctor Yash Pal Suri va deixar l’Índia per anar al Regne Unit. En arribar a Anglaterra es va comprar dues càmeres de Súper 8, dos projectors i dues gravadores. Un equip el va enviar a la seva família a l’Índia i l’altre se’l va quedar ell. Durant 40 anys el va utilitzar per compartir amb els seus familiars la seva nova vida a l’estranger –imatges de neu, dones amb minifaldilles ballant esbojarradament, un supermercat anglès…però també pensaments enregistrats i observacions personals. Una crònica excepcional, personal,  de les excentricitats dels seus nous hostes anglesos. Des de l’Índia, alhora, els seus familiars també van respondre amb ‘cartes-pel·lícula’ on relataven els casaments, les festes i el seu dia a dia. Amb el pas del temps i la idea de retornar a l’Índia cada vegada més difusa, l’alegria i la curiositat dels primers intercanvis van deixar pas a la dura realitat de l’alienació, el racisme i la decadència familiar.

Aquesta és la sinopsi eloqüent d’ I for India, documental d’abril (dins del cicle "El documental del mes"), que esdevé una crònica sobre la immigració dels anys 60 a Anglaterra, vist pels ulls d’una família asiàtica i la seva càmera.

Per seguir, "Vull llegir la resta de l’article" 

Nota (13.04.2007): Pere Meroño, al seu bloc en parla en termes de commovedora crònica d?una família índia, en un dels seus magnífics articles que et fan venir ganes de córrer a veure la pel·lícula i poder-ne compartir l’emoció: I for India · Pere Meroño

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!