Fitxa: “Gràcies a Déu”, de François Ozon

Títol original: Grâce à Dieu. Títol espanyol: Gracias a Dios. Títol italià: Grazie a Dio. Director i Guionista: François Ozon. Fotografia: Manuel Dacosse. Música: Evgueni Galperine  i Sacha Galperine. Muntatge: Laure Gardette. Repartiment: Melvil Poupaud (Alexandre Guérin), Denis Ménochet (François Debord), Swann Arlaud (Emmanuel Thomassin), Éric Caravaca (Gilles Perret), François Marthouret (Cardinal Barbarin), Bernard Verley  (Bernard Preynat), Josiane Balasko (Irène). Durada: 2h17.

Sinopsi: Alexandre viu a Lió amb la seva dona i els seus fills. De petit va ser objecte d’abusos sexuals per part d’un capellà. Catòlic practicant, fa gestions dins de l’Ésglésia sobre el seu cas i el de tants altres víctimes del mateix quan eren als escoltes. Malgrat tot, un dia descobreix que el capellà en qüestió encara segueix oficiant i està a la vora d’infants. Fa el pas i posa una denúncia, desfermant un procés, en què s’implicaran activament altres víctimes, el cas d’alguns dels quals encara no ha prescrit.

Afegeix un comentari