Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de setembre de 2019
0 comentaris

Comentari: “Els germans Sisters”, de Jacques Audriard

És un western perquè s’ambienta al llunyà Oest nord-americà de mitjan segle XIX, hi ha buscadors d’or, “saloons”, pistolers a sou d’un manaire, utopistes procedents d’Europa… Però sobretot és un film de personatges masculins amb problemes amb la figura del pare (al qual s’ha mort o del qual se n’ha fugit); una obra que segueix una relació fraternal entre el que es deleix per passar a tenir una vida “civilitzada” i el que no sabria viure altrament que d’acord amb les lleis del “far west”; una pel·lícula d’amistat entre qui defuig el món confortable per anar a viure l’aventura i qui malda per fundar una nova societat… Aquests personatges no són gens arquetípics, tenen virtuts i les seves febleses.

Tinc entès que la novel·la primmigènia té un caire de comèdia negra. I realment el destí els les gasta sonades, als protagonistes, però no gosaria dir que som davant d’una comèdia negra. El que sí queda és un trajecte, un camí que forgen amb el seu tarannà i les circumstàncies, però que els condueix cap a indrets diferents als previstos.

Joaquin Phoenix i John C. Reilly estan magnífics, com gairebé sempre, al costat d’un eficient Jake Gyllenhaal, amb un treball de direcció de Jacques Audriard que ha estat justament premiat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!