Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de maig de 2016
0 comentaris

Revista de premsa (Canes 2016): “Mal de pedres”, de Nicole García

Revista de premsa en català sobre Mal de pedres, de Nicole García, projectada en Competició al Festival de Canes:

Imma Merino (Crònica de Canes del 16.05.2016, Una certa devallada, El Punt Avui): (..) un mal film (..) Es desenvolupa de manera molt planera i convencional, però el pitjor arriba cap al final amb una trampa narrativa relativa a una fantasia de la dona i a un secret del marit. O potser és una trampa derivada del fet que l’imaginari i el real es filmen de la mateixa manera. Una manera lamentable d’enganyar l’espectador.

Xavi Serra (Crònica de Canes del 16.05.2016, Àlex Brendemühl brilla en el melodrama ‘Mal de pierres’, Ara): (..) Garcia filma amb certa fredor els patiments de Cotillard i l’estoïcisme de Brendemühl, contingut i subtil en una composició que ha de fer molts equilibris interpretatius per exigències del guió (..) Se segueix amb cert interès però perd tot el sentit amb un gir final masclista i rocambolesc que reescriu el personatge de Cotillard (..)

Nando Salvà (Crònica de Canes del 16. 05.2016, El Periódico): (..) un intens drama romàntic (..)

Salvador Llopart (Crònica de Canes del 16.05.2016, LaBeuf, sense escàndol a Canes, i el millor Àlex Brendemülh, La Vanguardia): (..) cal dir que aquest habitual personatge introvertit i callat, en què els sentiments bullen darrera d’una cara hieràtica i una mirada apassionada, aquest personatge passiu, tan conegut, el broda Brendemühl (..), el seu treball, juntament amb Marion Cotillard, és el millor d’aquest film de Nicole García (..)

Vicenç Batalla (Crònica de Canes del 15.05.2016, La ‘road movie’ d’Arnold per a conèixer l’Amèrica de Trump i el mel·lodrama de post-guerra amb Cotillard i Brendemühl, El Món). (..) un mel·lodrama que aconseguix obviar els codis més previsibles del gènere (..) Garcia n’extreu aquesta rebel·lia d’algú a qui l’entorn és incapaç de donar-li l’aire necessari. I ho explica amb una gran sobrietat tant en la narració com amb els actors (..)

FOTO: Mal de pedres, de N. Garcia. gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!