“Carol”, decantada als Globus d’Or i pels productors

Carol, de Todd Haynes, sembla que es pot convertir en la bona pel·lícula maltractada a la temporada dels premis anuals. Cada edició n’hi ha alguna que, éssent la millor o de les millors, rep i es queda sense prou reconeixements en forma de guardons, i enguany sembla destinada a tenir aquest paper la història d’amor lèsbic protagonitzat per Cate Blanchett i Rooney Mara, basat en un relat de Patricia Highsmith (que, si no vaig errat, abans de final de mes surt editat en català, per L’Avenç).

Si bé fa pocs dies ha encapçalat les nominacions dels BAFTA britànics, amb 9 candidatures (conjuntament amb Pont d’espies, de Steven Spielberg), i els guionistes nord-americans n’han nominat el guió adaptat, el gremi de productors no ha nominat Carol, atenció, entre les 10 produccions més rellevants de l’any. Un mal pas cara a la imminent cursa pels Oscar. I aquesta matinada, als Globus d’Or, en què participava encapçalant la llista de nominacions, se n’ha anat de buit: ni un sol Globus d’Or.

La guanyadora, amb 3 Globus (Drama, Director i Actor -Leonardo DiCaprio-) ha estat The Revenant, d’Alejandro G. Iñárritu; seguida, amb 2 estatuetes cadascuna, per The Martian, de Ridley Scott (Comèdia, Actor -Matt Damon-) i Steve Jobs, de Danny Boyle (Guió -d’Aaron Sorkin-, Actriu en Paper Secundari -Kate Winslett-).

Remarquem que el Globus al Millor Film de Parla No Anglesa ha estat per a Fill de Saül, de László Nemes.

Per a consultar el resultat dels Globus d’Or: Winners and Nominees Golden Globes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *