Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de desembre de 2015
0 comentaris

“Carol” lidera les nominacions dels Globus d’Or de la incertesa

Carol, de Todd Haynes, és la pel·lícula que més nominacions ha obtingut als Globus d’Or d’enguany, cinc: Drama, Direcció, Actriu Dramàtica (Cate Blanchett), Actriu Dramàtica (Rooney Mara) i Banda Sonora. Però no està nominada al Millor Guió.

Una de les rivals destacades del film de Haynes és The Revenant, de Alejandro G. Iñárritu, que n’ha congriades quatre, pràcticament en les mateixes categories que Carol: Drama, Direcció, Actor Dramàtic -Leonardo DiCaprio- i Banda Sonora. I amb quatre nominacions hi ha dos films més: The Big Short, d’Adam McKay (Comèdia, Guió, Actor Còmic -Steve Carell-, Actor Còmic-Christian Bale-) i Steve Jobs, de Danny Boyle (Actor Dramàtic -Michael Fassbender-, Actriu en Paper Secundari -Kate Winslet-, Guió i Banda Sonora).

Sorprèn que The Martian, de Ridley Scott, hagi estat nominada com a Millor Comèdia i Matt Damon com a Actor Còmic, fent d’aquest títol un dels quatre que han aconseguit 3 candidatures (la tercera, Millor Direcció). Entre les tri-nominades hi ha Room i Spotlight, títols àmpliament reconeguts per les diverses associacions de crítics nord-americans que ja han atorgat els seus guardons anuals -i que podrien fer la seva particular cursa cap als Oscar-. Room és candidata a  Millor Drama, Actriu Dramàtica -Brie Larson- i Guió; mentre que Spotlight ho és a Drama, Direcció i Guió. No tan potents són les nominacions de l’últim Tarantino, The Hateful Eight: Actriu en Paper Secundari -Jennifer Jason Leight-, Guió i Banda Sonora.

Alicia Vikander està doblement nominada. D’una banda, com a Millor Actriu Dramàtica, per The Danish Girl -de què també han nominat Eddie Redmayne com a Millor Actor Dramàtic-; per altre cantó, Vikander és candidata al Globus d’Or de Millor Actriu en Paper Secundari, per Ex-Machina -pel qual ja ha aconseguit diversos guardons de la crítica nord-americana i del cinema independent britànic-. Hi ha aspirants potents, doncs, entre les bi-nominades i les que tan sols atresoren una candidatura. És el cas de Saoirse Ronan, per l’única nominació de Brooklyn, també be reconeguda per la crítica: o de Trumbo, que compta amb les nominacions de Bryan Cranston com a Millor Actor Dramàtic i tota una Helen Mirren com a Millor Actriu en Paper Secundari. O de Mad Max: Fury Road, guardonada per la National Board of Film Review, molt reconeguda pels crítics de Los Angeles i que ara opta a Millor Drama i Millor Direcció, etc. Més discret, en canvi, sembla que serà el paper de tres de les nominades a Millor Comèdia, que ho són simultàniament a Millor Actriu Còmica: Joy (i Jennifer Lawrence), Spy (i Melissa McCarthy) i Trainwreck (i Amy Schumer).

En la categoria de Millor Film d’Animació, els Globus d’Or mantenen el que sembla que serà el pols d’enguany, entre Anomalisa i Inside Out.

I en l’apartat de Millor Film de Parla No Anglesa, es va confirmant el gran paper de Fill de Saül, nominada al costat de Mustang, Le tout nouveau testament, El Club i Miekkailija.

FOTO: Carol, de Todd Haynes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!