Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 d'octubre de 2015
0 comentaris

Altres veus: “El apóstata”, de Federico Veiroj

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre El apóstata, de Federico Veiroj, estrenada ja a la nostra cartellera, i en particular també al Cinema Truffaut, de Girona.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Paula A. Ruiz, diari Ara, El apóstata: (..) un film sobre un noi que s’arrossega per la vida (..) com si fos un divertit Quixot contemporani en lluita contra els seus miratges, incapaç de redreçar la seva existència i que troba en la transgressió l’única via per posar fi a la seva erràtica quotidianitat (..) Un film capritxós sobre les alegries de sentir-se confós.

Imma Merino, Feliços temps caòtics, diari Avui, suplement Cultura, 04.10.2015: (..) Amb alguns moments de comèdia punyent, com els enfrontaments de l’apòstata amb els capellans, i altres en què sembla desmaiar-se fins a vorejar la banalitat, aquest film fràgil avença cap a un bell final alliberador per anunciar que s’acosten temps de caos que podran ser molt feliços.

Carlos Losilla, El apóstata, Time Out Barcelona: (..) La pel·lícula és arriscada, i de vegades dubta fins i tot dels seus camins estètics. Però aquesta vaciŀlació resulta essencial per als seus objectius, i tot plegat acaba adquirint una densitat fascinant i contundent: a mig camí entre la crònica existencial i el relat aŀlucinat (..)

FOTO: © Avalon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!