Egoyan, Ripstein, Tsai..: Venècia 2015, novena jornada

Noms tradicionalment molt vinculats a Canes protagonitzen la novena jornada de Venècia 2015.

Competició.

1-DESDE_ALLA_LuisSilva_AlfredoCastroDesde allá  (Desde allá | From Afar | Da lontano). Direcció: Lorenzo VIGAS. Guió: Lorenzo Vigas, basat en una història de Guillermo Arriaga i Lorenzo Vigas. Productores de: Veneçuela i Mèxic. Durada: 1h33. Intèrprets: Alfredo Castro, Luís Silva. Sinopsi: Home de mitjana edat i prou ben situat, l’ Armando (Alfredo Castro) atrau nois a casa amb diners. Ell no vol tocar, només veure des d’una distància estricta. També segueix un home de negocis d’edat avançada amb qui sembla haver tingut una relació traumàtica. La primera trobada de l’Armando amb un pinxo de carrer, l’ Elder (Luis Silva), és violenta, però això no desanima la fascinació de l’home solitari per aquest adolescent guapo i dur. Pels diners, l’ Elder el visita regularment i així és com entre ells es forja una intimitat inesperada. Però el passat assetja l’Armando i l’Elder comet l’últim acte d’afecte per Armando. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Celluloid Dreams. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Notes: Opera prima | Thriller psicològic de cocció lenta produït per Guillermo Arriaga, Gabriel Ripstein i Michel Franco. Foto: gentilesa de Film Press Plus.

1Remember (Remember). Direcció: Atom EGOYAN. Guió: Benjamin August. Productores de: Canadà, Alemanya. Durada: 1h35. Intèrprets: Christopher Plummer, Martin Landau, Dean Norris, Bruno Ganz, Jürgen Prochnow, Heinz Lieven. Sinopsi:En descobrir que el guàrdia nazi que va matar la seva família fa prop de setanta anys viu als Estats Units amb una identitat falsa, en Zev se n’hi en va, decidit a venjar-se. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: IM Global. Distribuïdores: BiM Distribuzione (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa d’ IM Global.

Fora de competició.

La calle de la amargura 1 -La calle de la amargura (La calle de la amargura). Direcció: Arturo RIPSTEIN. Guió: Paz Alicia Garciadiego. Productores de: Mèxic, Espanya. Durada: 1h39. Intèrprets: Patrícia Reyes Spíndola, Nora velázquez, Sylvia Pasquel, Arcelia ramírez, Alejandro Suárez, Alberto Estrella. Sinopsi: És de matinada i dues putes ja granadetes tornen als seus caus. No estan cansades de treballar. N’estan de no fer-ho. Una, a casa, té problemes amb la filla adolescent i amb el martit transvestit. L’altra, amb la soledat. Aquesta nit, però tenen un compromís: celebrar la victòria al ring de dos lluitadors nans. A l’hotel on fan la feina i per a desplumar aquests nans de les ganàncies, els narcotitzen amb gotes oftalmològiques; però la dosi que els posen resulta letal. Els maten sense voler. Espantades i confuses, cometen tots els errors possibles. Les detenen. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: pendent. Distribuïdores: Wanda (Esp). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

Afternoon (No ri xiawu). Direcció: TSAI Ming-liang. Intèrprets: Tsai Ming-lian, Lee Kang-sheng. Durada: 2h17. Sinopsi: Entre les ruïnes, a la tarda. La conversa entre un home que s’està morint i la persona que més s’estima. Tsai Ming-liang i el seu actor Lee Kang-sheng es confessen o posen en escena una obra de teatre en la qual l’atenció i la lentitud s’avenen als ritmes de la memòria Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals.

Gli uomini di questa città io non li conosco – Vita e teatro di Franco Scaldati. Direcció: Franco MARESCO. Productores d’: Itàlia. Durada: 1h55. Documental sobre la vida i l’obra de Franco Scaldati. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals.

Horitzons.

Taj Mahal 1 © Joe D SouzaTaj Mahal (Taj Mahal). Direcció: Nicolas SAADA. Guió: Nicolas Saada. Productores de: França i Bèlgica. Durada: 1h29. Intèrprets: Stacy Martin, Louis-Do de Lencquesaing, Gina McKee, Alba Rohrwacher. Sinopsi: La Louise (Stacy Martin) té 18 anys quan el seu pare (Louis-Do de Lencquesaing) ha d’anar-se’n a Mumbai per feina. Mentre esperen per a instal·lar-se en una casa, la família s’està en una suite de l’hotel Taj Mahal Palace. Un vespre que els seus pares han sortit a sopar a la ciutat, la Louise està sola a l’habitació i sent remors estranyes als passadissos de l’hotel. Al cap d’uns minuts entén que es tracta d’un atac terrorista. L’únic recurs amb què compta per a contactar amb l’exterior és el mòbil i li permet de parlar amb son pare, que malda desesperadament per anar a trobar-la a la ciutat immersa en el caos. Sola davant del perill, la Louise passarà una llarga nit que la canviarà per sempre. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: BAC Films. Distribuïdores: BAC Films (Fr) | RAI Cinema (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Joe D Souza, gentilesa de la Mostra de Venècia.

Interrogation (Visaaranai). Direcció: Vetri MAARAN.

Curtmetratges.

Jornades dels Autors.

La prima luce. Direcció: Vincenzo MARRA.

Setmana de la Crítica.

The Return. Direcció: Green ZENG.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *