La coproducció catalana “Dead Slow Ahead”, premiada a Locarno 2015

Dead Slow Ahead, de Mauro Herce, ha guanyat el Premi Especial del Jurat de la secció Cineastes del Present a Locarno 2015. Es tracta d’una producció en què hi ha intervingut la barcelonina Nanouk Films, que presenta així la pel·lícula:

El vaixell mercant «Charlotte» està parat a pocs quilòmetres de la costa sud de Tenerife, a les Illes Canarias. El descens del transport de mercaderies causa de l’actual crisi econòmica ha obligat a la seva empresa a posar-ho temporalment fora de servei.  El vaixell, escenari d’un esforçat trànsit en condicions normals, roman ara inactiu a l’espera de l’ordre que li permeti reprendre el seu viatge cap a la seva destinació final: les costes de Malàisia oriental. La tripulació, composta bàsicament per russos, francesos, filipins i espanyols, realitza petits treballs diaris de manteniment i vigilància. La resta del temps cadascun l’ocupa en el que pot. Les visites a terra són cada vegada menys freqüents. El menjar i les reserves comencen a escassejar. Els dies passen a poc a poc. Hi ha poques certeses. Convivim amb els mariners i acompanyem les seves rutines, intentant no perdre, per sobre de tot, la sorpresa que procura la realitat. El matís del gest quotidià com el realment significant.

L’autor del film, Mauro Herce, va nàixer a Barcelona el 1976, es va formar a l’Escuela internacional de cine y TV de San Antonio de los Baños (Cuba) i a l’École nationale supérieure Louis-Lumière de Paris, ha estat director de fotografia en films com ara Ocaso (2010), Arraianos (2012), A puerta fria (2012), El quinto evangelio de Gaspar Hauser (2013) i Slimane (2013). Dead Slow Ahead (2015) significa el seu debut com a realitzador.

Podem consultar el palmarès sencer del festival, aquí: Palmarès Locarno 2015.

Fotos: gentilesa del Festival de Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *