Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de juny de 2015
0 comentaris

Altres veus:: “Lluny del brogit del món”, de Thomas Vinterberg

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Lluny del brogit del món, de Thomas Vinterberg, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Imma Merino, Lluny del món de Thomas Hardy, el fatalista, suplement Cultura del diari El Punt Avui, 14.06.2015:  (..) En el món de Thomas Hardy hi ha personalitats tan fortes com contrariades, passions amoroses, pulsions tèrboles, felicitats efímeres, destins tràgics, ironies cruels de la vida. És un món que, a més d’aliè, se li fa molt gros al danès Thomas Vinterberg (..) Tot ho mira superficialment. Fa plans els personatges. No crea cap lirisme amb les emocions. Filma el camp a la manera d’una postal. A Carey Mulligan, a més, també se li fa molt gros el personatge (..)

Toni Vall, Lejos del mundanal ruido, suplement Play del diari Ara, 12.06.2015: Clàssica i amb personalitat. Tan senzill i tan complicat (..) Vinterberg sap treure tot el partit al fulletonesc material original, i lluny de fer-ne una adaptació rutinària, se l’endú al seu terreny per signar un film apassionat i convincent (..) Amb un elenc d’actors senzill i extremadament complidor (..) Transcendir un culebrot (..) i convertir-lo, despullat, en un relat clàssic sobre l’amor, purament i simplement.

Sergi Sánchez, Lejos del mundanal ruido, Time Out Barcelona, 12.06.2015: (..) polida adaptació de Thomas Vinterberg –qui l’ha vist i qui el veu (..)–, feta en la més educada i acadèmica tradició del heritage drama (..) La passió ens la imaginem, perquè ni la posada en escena de Vinterberg ni la interpretació de Carey Mulligan suen la cansalada. És un problema, perquè traeix la dimensió transgressora de l’heroïna de Hardy (..) i ennuvola la seva força dramàtica, defensada només pel magnífic treball de Matthias Schoenaerts i Michael Sheen (..) El resultat és un reguitzell de clímax tràgics, malalt de monotonia.

Foto capçalera: Fox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!