Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de juny de 2015
0 comentaris

Altres veus: “Sils Maria”, d’Olivier Assayas

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Sils Maria, d’Olivier Assayas, estrenada ja a la nostra cartellera i, en particular, al Cinema Truffaut, de Girona.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Àngel Quintana, Al cor de la vella Europa, Suplement Cultura del diari El Punt Avui, 14.06.2015: (..) una història que acaba parlant de com el temps no només erosiona les nostre vides sinó també el llegat d’una determinada cultura (..) El temps no només crea noves perspectives vitals, sinó que esborra i dissol vells fonaments. Com confrontar allò que queda de la vella i contradictòria Europa amb la despersonalització de la nova cultura mediàtica plena de mites de cartró pedra? Olivier Assayas no ens dóna respostes, però ens situa davant les preguntes.

Eulàlia Iglesias, Viaje a Sils Maria, diari Ara, 12.06.2015: (..) Assayas construeix el seu film sobre un substrat de múltiples referències (..) S’escapa dels tòpics al voltant de les relacions entre dones de diferents generacions per elaborar un complex drama sobre l’acceptació de la maduresa que llueix més quan Binoche i Kristen Stewart comparteixen pantalla.

Xavi Serra, Olivier Assayas: “No pots fer cinema si no estàs connectat amb el present”, diari Ara : (..) Des de la senzillesa aparent, Olivier Assayas brinda a “Viaje a Sils Maria” un complex drama psicològic (..) El film regala un dels duels interpretatius més inesperats dels últims anys entre Juliette Binoche i Kristen Stewart.

Nando Salvà, Juliette davant del mirall, diari El Periódico, 15.06.2015: (..) Alguns dels millors moments de la pel·lícula són escenes d’assajos teatrals en les quals Binoche se sotmet a un duel interpretatiu amb Stewart, l’excel·lent treball de la qual al film no podria estar més allunyat del que va oferir a la saga Crepúsculo (..)

I recordem que, ran de la projecció del film a Canes 2014 ja vam publicar en aquest blog una Revista de Premsa i unes Primeres Reaccions; així com Declaracions del Cineasta.

FOTO © Carole Béthuel / Les Films du Losange

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!