Canes 2015: els premis de la Cinéfondation

El Jurat de la Cinéfondation i dels Curtmetratges de la 68a edició del Festival de Canes, presidit per Abderrahmane Sissako, va fer públics ahir a la tarda les pel·lícules premiades en aquesta secció del certamen, la Selecció de la Cinéfondation, dedicada als treballs d’escoles de cinema.

Recordem que, de 1.593 candidatures provinents de 381 escoles de cinema d’arreu del món, es van seleccionar 18 títols dirigits per estudiants; d’entre els quals han quedat premiats:

Cinéfondation 2015: premis.

Primer Premi (15.000€ i el compromís que el seu primer llargmetratge es programarà al Festival de Canes):

Share. Direcció: Pippa BIANCO. Durada: 11′. Escola: AFI’s Directing Workshop for Women, EUA. Sinopsi: El retorn d’una noia de 15 anys a l’escola després que algú ha penjat a internet un vídeo seu molt explícit.

Segon premi (11.250€):

Locas perdidas (Locas perdidas | Lost Queens). Direcció: Ignacio JURICIC MERILLÁN. Durada: 28′. Escola: Carrera de Cine y TV, Universidad de Chile, Xile. Sinopsi: El 1996, detenen Rodrigo, de 18 anys, a la discoteca on treballa com a transformista, ran d’una redada filmada per la televisió. Torna a casa, neguitós per si la família l’ha vist als telenotícies. Mentre tothom es prepara per a celebrar una festa, decideix fugir amb el seu amant, perruquer i amic de la família.

Tercer premi (7.500€): ex-aequo,

The Return of Erkin (Vozvrashenie Erkina). Direcció: Maria GUSKOVA. Durada: 28′. Escola: High Courses for Scriptwriters and Film Directors, Rússia. Sinopsi: L?Erkin ha sortit de la presó i mira de tornar a la seva antiga vida; però tot ha canviat i no sap si pot viure com a home lliure.

i

Víctor XX. Direcció: Ian GARRIDO LÓPEZ. Durada: 20′. Escola: ESCAC, Catalunya. Sinopsi: Què passaria si no estiguéssiu a gust amb el propi cos? Si decidíssiu d’expermientar amb el vostre gènere?

Foto: © FDC / Lagency / Taste (Paris)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *