Revista de premsa: “La nostra germana petita”, de Hirokazu Kore-eda

Al marge de la cobertura del que és l’arrancada del Festival de Canes, també hi ha hagut espai, mal sigui petit, per a parlar del primer film projectat en competició: La nostra germana petita (Umimachi Diary | Our Little Sister  | Trois soeurs), del japonès Hirokazu Kore-eda.

Imma Merino, diari El Punt Avui, crònica del 14 de maig de 2015: (..) Kore-Eda torna a demostrar la seva subtilesa, però també una certa decantació cap al sentimentalisme, subratllat amb la música (..) Amb tot, sota la influència de Yasujiro Ozu i de Txèkhov, “Umimachy diary” aborda amb serenitat i sense superficialitat la dificultat de madurar, el desacord entre la vida desitjada i la real i el fet d’afrontar la mort pròpia i aliena.

LaNostraGermanaPetita© 2015 Akimi Yoshida, SHOGAKUKAN, FUJI TELEVISION NETWORK INC., SHOGAKUKAN INC., T  (5)Xavi Serra, diari Ara, crònica del 14 de maig de 2015: (..) reincideix en el melodrama familiar que ha dominat la filmografia més recent del cineasta japonès, convertit en una mena de Spielberg nipó (..) És una pel·lícula gairebé sense conflicte, en què les emocions flueixen al compàs d’un ritme pausat, però sempre amplificades per una banda sonora d’un sentimentalisme exagerat.

LaNostraGermanaPetita© 2015 Akimi Yoshida, SHOGAKUKAN, FUJI TELEVISION NETWORK INC., SHOGAKUKAN INC., T  (1)Nando Salvà, diari El Periódico, Crònica del 15 de maig de 2015: (..) Koreeda torna a recórrer a un mètode, l’atenció gairebé exclusiva als detalls quotidians, que fa que les seves pel·lícules sempre es trobin a un pas de caure en el que és inconseqüent. A més, s’esforça tant per apartar la càmera quan les situacions amenacen de degenerar en el melodrama que acaba caient en un excés de pudor capaç d’anul·lar la intensitat dramàtica. Al final, “Our little sister” és una successió d’inertes escenes (..) En altres paraules, una cosa totalment agradable de contemplar, però no necessàriament interessant.

LaNostraGermanaPetita© 2015 Akimi Yoshida, SHOGAKUKAN, FUJI TELEVISION NETWORK INC., SHOGAKUKAN INC., T  (3)Salvador Llopart, diari La Vanguardia, Crònica del 16 de maig de 2015: (..) Una joia delicada (..) Una peça senzilla, amb ressons de sensibilitat oriental per tot el seu metratge. On la miniatura sentimental es troba amb una mirada compassiva.

Fotos: © 2015 Akimi Yoshida, SHOGAKUKAN, FUJI TELEVISION NETWORK INC., SHOGAKUKAN INC., T

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *