Sabine Azéma presidirà el jurat de la Càmera d’Or de Canes 2015

L’actriu Sabine Azéma presidirà enguany el Jurat de la Càmera d’Or, que s’atribuieix al Millor Primer Llargmetratge presentat a la Selecció Oficial (Competició, Fora de Competició i Un Certain Regard), la Quinzena dels Realitzadors o la Setmana de la Crítica. Fortament vinculada a Alain Resnais, Azéma pren el relleu dels Bong Joon-Ho, Gael García Bernal, Carlos Diegues i Nicole Garcia,que n’han assumit la tasca als darrers anys.

protectedimage-10222Amb ella, conformaran el Jurat de la Càmera d’Or, la directora Delphine Gleize i l’actor Melvil Poupaud, així com Claude Garnier, en representació de l’Association Française des Directeurs de la Photographie Cinématographique (AFC); Didier Huck, per la Fédération des Industries du Cinéma, de l’Audiovisuel et du Multimédia (FICAM); Yann Gonzalez, en nom de la Société des Réalisateurs de Films (SRF), i Bernard Payen, en representació del Syndicat Français de la Critique de Cinéma (SFCC).

En total són 26 primers llargmetratges que aspiren aquest 2015 a la Càmera d’Or i el Jurat en donarà a conèixer el guanyador al decurs de la Cerimònia del Palmarès del Festival de Canes, que tindrà lloc el diumenge 24 de maig, al vespre.

Creada el 1978, la Càmera d’Or vol ser una plataforma de llançament de la carrera del cineasta guanyador. En el passat, l’han guanyada autors com Jim Jarmusch, Mira Nair, Naomi Kawase, Bahman Ghobadi o Steve McQueen. I, recordem-ho, l’any passat el film triomfador va ser Party Girl, presentat a Un Certain Regard.

Foto de capçalera: Sabine Azéma, a Encara no heu vist res, d’Alain Resnais (Studio Canal). Foto de l’apunt: la Càmera d’Or (FdC)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *