Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2015
0 comentaris

El film ecologista “La glace et le ciel” clourà Canes 2015

D'”Himne a la protecció del planeta” titlla l’organització del Festival de Canes el documental La glace et le ciel, de Luc Jacquet, que cloura aquesta 68a edició del certamen el proper 24 de maig, en acabat de la cerimònia del Palmarès.

La glace et le ciel. Direcció: Luc JACQUET. Producció francesa. Documental. Sinopsi: El 1957, en Claude Lorius se’n va a estudiar el gel de l’Antàrtic. Ens explica la història de la nostra Terra, del nostre futur, un futur íntimament lligat a l’impacte de l’home sobre el nostre planeta. Una aventura humana i cinetífica extraordinària, el relat d’una vida dedicada a encalçar els secrets més ben guardats del clima en el més profund del gel. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals. Distribuïdores: Pathé.

ICE AND THE SKY - Still 2@SarahDelBenEns recorden els responsables de Canes que Luc Jacquet està dedicant tota la seva obra a les qüestions mediambientals i de la natura: El viatge de l’emperador (2005), Le Renard et l’enfant (2007) i Il était une forêt (2013). Que ha creat Wild Touch, ONG destinada sensibilitzar els joves en el respecte i la protecció del planeta. I afegeixen: Fent-nos ressó -i alhora fent-los costat-  dels combats que menen els que fa temps que ens avisen, el Festival de Canes es compromet programant Le glace te le ciel per a cloure la seva 68a edició. Programa una pel·lícula així és mirar al futur, és citar-nos perquè reeïxi la Conferència del Clima que tindrà lloc a París del 30 de novembre a l’11 de desembre de 2015.

I, per si no ho recordàvem, que no ho recordàvem -ja ens perdonareu-, la direcció de Canes assenyala que la SACM ha creat enguany un premi per al Millor Documental que es projecti a la Selecció Oficial, a la Quinzena o a la Setmana de la Crítica.

Foto de capçalera: © Wild Touch – Luc Jacquet. Foto de l’apunt: © Sarah Del Ben.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!