“Marguerite et Julien”, de Valérie Donzelli (Canes 2015 · Competició)

Fitxa de Marguerite et Julien (Marguerite et Julien)

Direcció: Valérie Donzelli. Guió: Valérie Donzelli i Jérémie Elkaïm; adaptació del guió escrit el 1971 per Jean Gruault per a una pel·lícula no realitzada de François Truffaut. Producció: francesa. Durada: 1h50.

Repartiment: Anaïs Demoustier (Marguerite de Ravalet), Jérémie Elkaïm (Julien de Ravalet), Aurélia Petit (Madame de Ravalet), Raoul Fernandez (Lefevbre), Audrey Quoturi (prostituta); amb Geraldine Chaplin, Sami Frey, Frédéric Pierrot, Bastien Bouillon.

Sinopsi: Julien i Marguerite de Ravalet, fill i filla del senyor de Tourlaville, s’han estimat tendrament des que eren infants. En créixer, aquesta tendresa s’ha convertit en passió voraç. La seva aventura escandalitza la societat, que els empaita. Incapaços de resistir els seus sentiments, han de fugir… Un conte de fades contemporani sobre el desig, la passió, l’esperança, l’amor i la mort. Una història atemporal, més enllà de tota moralitat.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlB8dj-fQWw

Altres vídeos: Vídeos al web Festival de Canes.

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wild Bunch. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, 30.09.2015. Més informació: Facebook Oficial | #‎margueriteetjulien‬ | Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora.

728x90-1Competició: Marguerite et Julien.

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: Primeres reaccions i revista de premsa Canes 2015.

Guerra_dir_01_50SC-C11DirectoraValérie Donzelli (02.03.1973, Épinal, Vosges, França). Anava per arquitecta però acabà fent d’actiu, en curts i un telefilm, durant els anys noranta del segle passat, i debutant el 2000 en un primer paper de protagonista. D’aleshores ençà, mai no ha deixat d’actuar, tant al cinema com a la televisió. El 2008, a més, va començar la carrera de guionista i directora, amb el curtmetratge Il fait beau dans la plus belle ville du monde, que aviat va seguir amb el llargmetratge La reine des pommes (2009) i el curt Madeleine et le facteur (2010); però el salt definitiu, el film que li valgué com a revelació és S’ha declarat la guerra (2011), escrit i protagonitzat conjuntament amb la seva parella Jérémie Elkaïm -sobre l’experiència viscuda per ells amb el càncer superat del seu fill petit-, de temàtica greu tractada amb esperit vital i positiu sentit del drama i l’humor, que inaugurà la 50a Setmana de la Crítica de Canes. El tàndem Donzelli-Elkaïm va tornar a participar en el guió de la següent Main dans la main (2012) -de ressons molt més discrets- i junts també han assumit el guió de Marguerite et Julien (2015), que, com en el cas anterior, també té Elkaïm com a protagonista masculí.

Extracte de filmografia i reconeixements com a cineasta: La reine des pommes (2009) -seleccionat a Cineastes del Present, de Locarno, i a Tessalònica, BAFICI… | S’ha declarat la guerra (2011) -inauguració Setmana de la Crítica de Canes; seleccionada a Xixón, Pusan, Atenes, Rio, Torí, Sundance…- | Main dans la main (2012) -Premi Millor Actor al Festival de Roma-  | Que d’amour! (2013) -seleccionada a Locarno- | Marguerite et Julien (2015)

Foto de capçalera: © Wild Bunch.  Foto de la directora: pendent.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *