Isabella Rossellini presidirà el jurat d’Un Certain Regard de Canes 2015

L’actriu i directora italo-nord-americana Isabella Rossellini presidirà el Jurat d’ Un Certain Regard al Festival de Canes 2015.

728x90-2Un Certain Regard és un dels components de la Selecció Oficial del certamen i sol comprendre una vintena de films, a cavall entre la descoberta de nous talents, la divulgació de determinades cinematografies i l’exposició d’obres que ve podrien ser a la Competició però que, per les seves característiques se les reserva en aquest apartat, no sotmès a tantes pressions ni tragí com la que han de suportar les obres en concurs.

Els premis d’Un Certain Regard, certament, són assimilables als d’una competició, ja que s’hi destaca una pel·lícula sobre la resta i algunes contribucions artístiques per damunt de les de tots els altres col·legues; però s’està aconseguint que sonin a simple pretext, a celebració final, més que no pas a una cursa. Encara hi predomina el caràcter informatiu del programa que s’ofereix.

728x90-2IsabellaRosselliniSerà el dissabte 23 de maig, que el Jurat d’Un Certain Regard farà públic el seu veredicte. Aquest equip el formaran, sota la presidència d’Isabella Rossellini, un sèrie de periodistes, artistes i directors d’altres festivals, el nom dels quals s’anunciarà aviat.

Recordem que ja s’havia anunciat la presència d’Isabella Rossellini a Canes, amb motiu de la projecció del film Ingrid Bergman, in Her Own Words‏, documental que Stig Björkman dedica a la seva mare, Ingrid Bergman; així com hi presentarà internacionalment l’espectacle Ingrid Bergman Tribute, de Guido Torlonia i Ludovica Damiani, en què es barreja l’autobiografia d’I. Bergman amb les cartes que aquesta va envià a Roberto Rossellini, i que farà una gira per importants teatres d’arreu del món.

L’any passat el jurat va presidir-lo Pablo Trapero i que va atorgar el Prix Un Certain Regard a Déu blanc, de Kornél Mundruczó.

Foto capçalera: © Movienet; Foto apunt: © Gaumont

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *