Canes 2015: Rumors II (A-D)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors II (A-D).

Un home irracional (Irrational Man | Un homme irrationel). Direcció: Woody ALLEN. Guió: Woody Allen. Intèrprets: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Jamie Blackley, Parker Posey. Sinopsi: Al campus d’una petita ciutat, un professor de filosofia (Joaquin Phoenix) passa una crisi existencial, però la vida li fa un tomb en topar amb una seva estudiant (Emma Stone), amb qui comença una relació sentimental. Més informació: Imdb | Sensacine | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Entertainment One Spain* | Mars Dist.

Les Cowboys. Direcció: Thomas BIDEGAIN. Producció valono-francesa. Guió: Noé Debré. Intèrprets: John C. Reilly, François Damiens, Finnegan Oldfield, Agathe Dronne, Antonia Campbell-Hughes,. Sinopsi: Una gran praderia, una trobada dels del “country” en alguna part de l’est de França. L’Alain és un dels pilars d’aquesta comunitat. Balla amb la Kelly, la seva filla de 16 anys, sota la mirada tendra de la seva dona i del seu fill jovenet, en Kid. Però aquell dia, la Kelly desapareix. La vida de la família s’enfonsa. L’Alain es posarà a buscar la seva filla, a costa de l’amor del seus i de tot el que tenia. És així com entra de ple al brogit del món. Un món en canvi constant en què ara podrà comptar només amb el suport del seu fill, en Kid, que sacrifica la seva joventut per fer-li costat en aquesta recerca inacabable. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Pathé.

À peine j’ouvre les yeux o Dieu protège ma fille. Direcció: Leyla BOUZID. Producció franco-belgo-tunisiana. Guió: Leyla Bouzid, Marie-Sophie Chambon. Intèrprets: Baya Medhaffer, Ghalia Benali. Sinopsi: Tunis, estiu de 2010, uns mesos abans de la revolució. La farah té 18 anys i forma part d’una banda de músics compromesos, canta, descobreix la llibertat, l’amor i la sexualitat… contra la voluntat d’ Hayet, la seva mare, que sap com és Tunísia i les seves prohibicions. Les dues dones s’encaren frontalment. Quan la Farah acaba per alliberar-se de sa mare és per caure en mans de la policia de l’Estat… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora 1 | Productora 2 | Vendes internacionals* | AP | Distribuïdores: Shellac*.

Un home (Un homme | A Simple Man). Direcció: Stephane BRIZÉ. Guió: Stéphane Brizé, Olivier Gorce. Intèrprets: Vincent Lindon. Sinopsi: En Thierry (Vincent Lindon) té 51 anys i du 18 mesos a l’atur. Comença a treballar de guarda de seguretat en un hipermercat i aviat topa amb l’encàrrec d’espiar els col·legues, cosa que li provoca un dilema moral. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

Mediterranea. Direcció: Jonas CARPIGNANO. Guió: Jonas Carpignano. Intèrprets: desconeguts. Sinopsi: Després d’uns aldarulls racistes a Itàlia, un treballador immigrant jove busca el seu millor amic. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores | Nota: Carpignano, autor del curt A Ciambra, Prix Découverte Sony CineAlta du court métrage a la Setmana de la Crítica de Canes 2014; també ho és del curt A Chjàna (2011), premiat a Controcampo italiano de la Mostra de Venècia, que donava títol al projecte d’aquest primer llargmetratge, ja que s’hi basa. | Informació complementària: Jerome Fondation, IonCinemaJonas Carpignano’s Immigrant Tale ‘Mediterranean’ Is an SFFS Post-Production Grant Winner!

Le Front du Wakhan. Direcció: Clément COGITORE. Producció valono-francesa. Guió: Clément Cogitore, amb la participació de  Thomas Bidegain. Intèrprets: Jérémie Renier, Kévin Azaïs, Swann Arlaud,  Finnegan Oldfield, Marc Robert. Sinopsi: Afganistan, 2014. Quan queda poc per la retirada de les tropes, el capità Antarès Bonassieu (Jérémie Renier) i la seva secció reben l’encàrrec d’escometre una missió de control i vigilància a una vall arraconada del Wakhan, que fa frontera amb el Pakistan. Tot i la determinació d’Antarès i els seus homes, el control d’aquell sector, que havia de ser tranquil, sels va escapant de les mans progressivament. Misteriosament, una negra nit de setembre, comencen a desaparèixer soldats en aquella vall. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Diaphana*.

La infantesa d’un líder (The Childhood of a Leader | L’enfance d’un chef). Direcció: Brady CORBET. Guió: Brady Corbet i Mona Fastvold. Intèrprets: Robert Pattinson, Tim Roth, Bérénice Bejo, Michael Epp, Liam Cunningham, Stacy Martin. Nota sinòptica: faula sobre l’ascens del feixisme al segle XX, lliurement inspirada en les vivències d’infantesa d’alguns grans dictadors del segle XX. Retrat sinistre d’un mal emergent, amb la mateixa sensació de temor que Els altres i La profecia. Sinopsi: La història d’un noi nord-americà que viu a França el 1918, quan el seu pare treballa pel govern nord-americà en la preparació del Tractat de Versalles. El que veu contribueix a modelar-li la ideologia, i nosaltres ens convertim en testimonis de com neix un ego aterridor. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

Aloha o Welcome Back. Direcció: Cameron CROWE. Guió: Cameron Crowe. Intèrprets: Emma Stone, Bradley Cooper, Rachel McAdams. Sinopsi: Als 37 anys d’edat, l’assessor armamentístic caigut en desgràcia Brian Gilcrest (Bradley Cooper) no li cau bé es pot dir a ningú. El seu únic amic és un “aficionat a la tecnologia” anomenat Jeremy, “un ordinador super intel·ligent i molt ben informat”. Com a resposta a una agressió xinesa, envien en Gilcrest a una base militar en estat latent a les Hawaiï, per a supervisar-hi el llançament d’un satèl·lit espia avançat. Allà havia conegut alguns dels millors èxits de la seva carrera. Conjuntament amb la comandant Lisa Ng (Emma Stone), absolutament mancada de sentit de l’humor, han d’aconseguir que el consell de nadius hawaiïans doni el vistiplau a aquest llançament. En Gilcrest també té l’oportunitat de retrobar-se amb la Tracy (Rachel McAdams), l’únic amor de la seva vida que se li ha escapat. La Tracy s’està amb el seu marit i els seus dos fills. En aquella illa, en Gilcrest es descobrirà a si mateix. Més informació: Imdb | Sensacine | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Fox España*, Fox France*.

Préjudice. Direcció: Antoine CUYPERS. Producció franco-luxemburgueso-valona. Guió: Antoine Cuypers, Antoine Wauters. Intèrprets: Thomas Blanchard, Nathalie Baye, Ariane Labed, Julien Baumgartner, Arno, Éric Caravaca. Sinopsi: En un dinar familiar, en Cédric (Thomas Blanchard), de trenta-dos anys, s’assabenta que la seva germana està embarassada. Mentre que la notícia suscita un autèntic apassionament a tota la família, en Cédric -que encara viu amb els pares- s’ho agafa amb cert ressentiment. En Cédric, el somni senzill del qual -fer un viatge a Àustria- provoca tot de discussions, va transformant de mica en mica aquest ressentiment en ràbia i finalment en furor. Al decurs d’aquesta celebració familiar, mirarà d’establir davant de tots el prejudici del qual es considera i es proclama com a víctima. Entre negatives i paranoia, revolta i falses aparences, la família fins on és capaç d’arribar, per mantenir l’equilibri? A partir de quin punt, la família ha de reprimir la diferència? Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

En equilibri (En équilibre | In Equilibrium). Direcció: Denis DERCOURT. Guió: Denis Dercourt; adaptació lliure del relat Sur mes quatres jambes, de Bernard Sachsé, escrit amb la col·laboració de Véronique Pellerin. Intèrprets: Albert Dupontel, Cécile de France, Marie Bäumer. Sinopsi:  En Marc és doble cinematogràfic eqüestre. Ran d’un greu accident al rodatge d’una pel·lícula, perd l’esperança de tornar a muntar a cavall. La companyia d’assegurances n’encarrega l’expedient a la Florence, dona que no té per costum barrejar els sentiments amb els assumptes que porta entre mans. Aquesta pel·lícula és la història de com es coneixen aquests dos éssers, que retroben l’equilibri perdut… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Studio Canal. | Nota: En principi, s’estrena al mercat francès el 15.04.2015 i, per tant, sembla que quedaria fora de Canes 2015; ja que no se sol programar-hi res ja estrenat a França.

Un français (Un français | French Blood). Direcció: DIASTÈME. Producció francesa. Guió: Diastème. Intèrprets:Alban Lenoir, Samuel Jouy, Paul Hamy, Olivier Chenille, Jeanne Rosa, Patrick Pineau, Lucie Debay. Sinopsi: És la història d’un francès, nascut el 1965, als afores de París. La història d’un skinhead que odia àrabs, jueus, negres, comunistes i gais. Una còlera que tarda trenta anys a calmar-se.  Un porc, que tarda trenta anys a ser algú altre i que no s’ho perdonarà mai. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Mars Distribution.

Inside Out (Inside Out | Vice Versa). Direcció: Pete DOCTER, Ronaldo DEL CARMEN. Film d’animació (Pixar). Guió: Josh Cooley, Pete Docter. Sinopsi: Fer-se gran pot resultar cansat i per a la menuda Riley no serà diferent. Per mor de la feina de son pare, acab de deixar el Midwest i tot el que havia conegut per traslladar-se amb la família a San Francisco. Com tothom, la Riley té les seves emocions (l’alegria, la pena, la ràbia, el dol i la tristesa). Aquestes emocions viuen al Barri General, el centre de control emocional de la Riley, i l’ajuden i l’aconsellen en la vida quotidiana. Amb l’arribada a San Francisco, la Riley i les seves emocions malden per fer-se a la seva nova realitat, però al Barri General… és el caos! Si l’alegria, dominant en Riley, mira d’agafar-s’ho en positiu, les altres emocions entren en conflicte per a definir la millor manera de sortir-se’n, en trobar-se en una nova ciutat, una nova escola i una nova casa. Més informació: Imdb | Sensacine | AlloCiné | Productora | Distribuïdores: Walt Disney.

Foto: À peine j’ouvre les yeux, de Leyla Bouzid (Hélicotronc)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *