Canes 2015: Rumors I (W-Z)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (W-Z).

Les anarchistes. Direcció: Elie WAJEMAN. Guió: Gaëlle Macé, Elie Wajeman. Intèrprets: Tahar Rahim, Adèle Exarchopoulos, Swann Arlaud, Guillaume Gouix, Cédric Kahn.Sinopsi: París, 1899. El caporal Jean Albertini (Tahar Rahim), orfe d’origen humil, queda escollit perquè s’infiltri en un grup anarquista. Per ell, és una oportunitat per pujar a l’escalafó. Tanmateix, es veu obligat a contemporitzar tothora i cada cop es troba més dividit. D’una banda, va lliurant els informes incriminatoris d’intel·ligència al seu superior, Gaspar. Per altre cantó, es va notant cada cop més vinculat afectivament amb aquells anarquistes; especialment, se sent atret per Judith (Adèle Exarchopoulos), nòvia del líder. En aquestes, que apareixen els Austríacs i proposen al grup de realitzar una acció armada. Els esdeveniments es produeixen a gran velocitat i, divit entre el deure i el cor, en Jean haurà de decantar la seva lleialtat… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Mars Dist. | Informació complementària: Tournage imminent pour Les anarchistes d’Elie Wajeman.

Schneider vs. Bax. Direcció: Alex van WARMERDAM. Producció holandesa. Guió: Alex van Warmerdam. Intèrprets: Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam, Pierre Bokma, Gene Bervoets. Sinopsi curta: Schneider, un sicari, té un encàrrec: abans de la matinada ha d’haver mort l’escriptor Ramon Bax. Sembla que ha de ser una feina senzilla…Sinopsi llarga: L’Schneider (Tom Dewispelaere), un sicari, rep una trucada d’en Mertens (Gene Bervoets) el matí del seu aniversari. En Mertens té una feina urgent per l’Schneider, que la rebutja ja que, éssent el seu aniversari, ha promès a la seva dona, Lucy (Loes Haverkort), que l’ajudaria a preparar el sopar. En Mertens insisteix que és un assumpte important i acaben reunint-se al seu despatx, on li revela que l’objectiu és en Ramon Bax (Alex van Warmerdam), un escriptor que viu sol en un lloc arraconat. L’Schneider acaba acceptant l’encàrrec perquè l’ha convençut que serà una feina fàcil i que, amb una mica de sort, tornarà a ser a casa al migdia. En Bax, que ronda la seixantena, s’està a la casa d’estiueig a la vora d’un llac envoltat de canyes, refent-se d’una nit de droga i alcohol. De sobte, recorda que la seva filla Francisca (Maria Kraakman) el ve a veure avui i de manera fins i tot cruel es desfà de la seva jove amant, la Nadine (Eva van de Wijdeven). Arriba la Francisca, deprimida i trista. Son pare no sap què fer ni què dir-li, de manera que l’anima a prendre’s alguna droga i desencertadament la compara amb sa germana. Es barallen i ella es posa a plorar. En Bax aconsegueix acabar amb el seu malestar, tot recorrent a un porro, al vodka i algunes píndoles triades a l’atzar. L’Schneider ha de complir l’encàrrec, però en Bax..: el que havia de ser cosa de bufar i fer ampolles es complica. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora 1* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

Love in Khon Kaen. Direcció: Apichatpong WEERASETHAKUL. Intèrprets: Banlop Lomnoi, Jenjira Pongpas. Sinopsi curta: Un solitària mestressa de casa de mitjana edat (Jenjira Pongpas) té cura d’un soldat (Banlop Lomnoi) amb la malaltia de la son i té al·lucinacions que li desfermen somnis estranys, fantasmes i aventures sentimentals. Sinopsi llarga: En una petita ciutat de Tailàndia, a la riba del Mekong, vint-i-set soldats cauen en una estranya manifestació de la malaltia de la son i els allotgen en una escola abandonada. Jenjira Widner (Jenjira Pongpas), una mestressa de casa de mitjana edat casada amb en Frank -soldat nord-americà ja retirat-, s’ofereix voluntària per a cuidar-los i mostra un interès especial per l’Itta (Banlop Lomnoi), un pacient sense familiars que el visitin. A la biblioteca, la Jenjira topa amb dos fantasmes que li parlen d’un cementiri reial que hi ha al dessota de l’escola convertida en hospital. La Jenjira s’alarma i encara es torna més protectora amb l’Itta. Alhora, aquest jove soldat me li ben esvalota el cor. En Frank, el marit, comença a sospitar. El neguit i la confusió de Jenjira desfermen un somni estrany que comparteix amb l’Itta, un somni amb una criatura fluvial molt gran no identificada, a la vora del riu Mekong. La seva carcanada du Jenjira a la imaginària xicota de l’Itta, la Phon, que la refà amb el poder dels poemes, els records i les emocions. A la riba del riu, la Jenjira fa realitat el seu somni de tenir un noi delint-se pel seu amor. No molt lluny, el cos de l’animal mort està tallat a troços; el seu ventre és ple de flors de calèndola en diversos estats de descomposició. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores | Informació complementària: Ioncinema, Filmcomment, Sentieri selvaggi, KanyeToThe,

High Rise. Direcció: Ben WHEATLEY. Guió: Ben Wheatley i Amy Jump; adaptació de la novel·la High Rise, de J.G.Ballard. Intèrprets: Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans. Sinopsi: Londres, 1975. Una atractiva torre d’apartaments s’alça sobre el Tàmesi, al començament del que aviat acabarà sent el centre de negocis més gran del món. Domina el paisatge i per això l’anomenen el “High Rise”. Transmet una aurèola d’exclusivitat. El seu més flamant resident és Robert Laing (Tom Hiddleston), un doctor jove i ambiciós absolutament seduït per l’estil de vida i la tecnologia d’avantguarda que el High Rise ofereix. En Laing coneix en Richard Wilder  (Luke Evans), provocador carismàtic que l’inicia en la part fosca d’aquella torre d’apartaments. Les esquerdes en aquell món aparentment tan perfecte creixen ràpidament i en Laing queda ben parat de la depravació que veu. La vida al High Rise aviat degenera en follia i violència, i en Laing es troba entre les hores de pillatge d’inquilins sanguinaris que prenen l’edifici, pis per pis. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Le Pacte* | Informació complementària: Ben Wheatley tournera High Rise à partir de juillet en Irlande du Nord.

Maryland (Maryland | Close Protection). Direcció: Alice WINOCOUR. Producció francesa. Guió: Alice Winocour. Intèrprets: Matthias Schoenaerts, Diane Kruger, Paul Hamy. Sinopsi: Un antic soldat amb síndrome post-traumàtica té l’encàrrec de protegir la dona i el fill d’un adinerat home de negocis libanès, mentre aquest és fora de la ciutat. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Mars Distribution. | Informació complementària: Maryland: Schoenaerts et Kruger pour Alice Winocour.

The Crossing 2. Direcció: John WOO. Guió: Hui-Ling Wang. Intèrprets: Zhang Ziyi, Takeshi Kaneshiro, Masami Nagasawa. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

The Walk. Direcció: Robert ZEMECKIS. Guió: Robert Zemeckis i Christopher Browne; adaptació del llibre To Reach The Clouds: My High Wire Walk Between The Twin Towers, de Philippe Petit. Intèrprets: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon. Sinopsi: Biopic sobre l’artista francès de funambulisme Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), famós especialment per haver intentat travessar les Torres Bessones del World Trade Center, el 1974, sobre la corda fluixa, al buit. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Sony Pictures France*.

Cosmos. Direcció: Andrzej ZULAWSKI. Producció franco-portuguesa. Guió: Andrzej Zulawski; adaptació de la novel·la Cosmos, de Witold Gombrowicz. Intèrprets: Jonathan Genet, Johan Libéreau, Sabine Azéma, Jean-François Balmer, Victória Guerra, Clémentine Pons. Sinopsi: Una nit de juliol, en Wiltold (Jonathan Genet), estudiant pèssim, patètic i espavilat, que pot semblar encisador, fuig de la ciutat per veure i viure altres coses a una ruralia llunyana. Va amb en Fuks (Johan Libéreau), un noi deprimit. Fan cap a una pensió familiar que mena una parella de jubilats, que hi viuen amb una filla i una criada. La boca de la filla és pura i virginal i la de la criada, deformada i esgarrifosa. Immediatament seduït per aquests llavis, en Wiltold s’obsessiona amb les dues noies. També queda fascinat per una sèrie de signes estranys, lligats entre si, en una atmosfera cada cop més asfixiant. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora 2 | Productora 1 | Vendes internacionals | AP |  Distribuïdores: Alfama*. | Informació complementària: Cosmos d’Andrzej Zulawski en post-production.

Foto capçalera: Adèle Exarchopoulos i Tahar Rahim, a Les anarchistes, d’Elie Wakeman.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *