Ingrid Bergman al cartell de Canes 2015

Si l’any passat era Marcello Mastroianni, enguany el protagonisme del cartell oficial del Festival de Canes recau en Ingrid Bergman.

En una nota feta públic fa escassos minuts, l’organització del certamen ha dit d’Ingrid Bergman que fou icona moderna, dona lliure, actriu audaç, alhora estrella de Hollywood i figura del neorrealisme, canviant de rols i de països d’adopció al ritme de les seves passions, sense perdre mai el que tenia de gràcia i de simplicitat.

Per als organitzadors, al cartell, Ingrid Bergman es desvela en l’evidència de la seva bellesa, oferint un rostre serè que sembla mirar cap a un horitzó de promeses. Tot recordant que l’actriu va presidir el Jurat l’any 1973havent participat a la Competició en quatre ocasions anteriors-, veuen que els anima a seguir pel camí de la llibertat, l’audàcia i la modernitat, valors que el Festival reivindica any rere any a través dels artistes i les pel·lícules que selecciona.

Aquest 2015 es commemora el centenari del naixement d’Ingrid Bergman, per la qual cosa Isabella Rossellini, la seva filla, ha organitzat per aquest setembre l’ “Ingrid Bergman Tribute”, espectacle dirigit per Guido Torlonia i Ludovica Damiani, que barejarà la seva autobiografia i les cartes de la seva correspondència amb Roberto Rossellini. Estocolm, Roma, París, Londres i Nova York, les cinc ciutats més importants en la vida de l’actriu seran els llocs on es podrà veure l’espectacle, que farà pujar a l’escenari, entre d’altres, Isabella Rossellini, Jeremy Irons, Fanny Ardant i Christian De Sica. El disseny final de l'”Ingrid Bergman Tribute” s’anunciarà al decurs del Festival de Canes (13-24 maig 2015), certamen que hi participarà.

Ingrid Bergman, In Her Own Words, un docuemntal de Stig Björkman, es projectarà al festival, al marc de Cannes Classics.

El cartell oficial de Canes 2015 l’han dissenyat Hervé Chigioni i Gilles Frappier, a partir d’una fotografia de David Seymour, cofundador de l’agència Magnum. L’equip també han realitzat el vídeo de presentació del cartell, amb una versió del tema musical que fa de sintonia del Festival de Canes, El carnaval dels animals, de Camille Saint-Saëns,arranjat pels suecs Patrik Andersson i Andreas Söderström.

La selecció del Festival de Canes 2015 s’anunciarà el 16 d’abril.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *