Canes 2015: Rumors I (M-N)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (M-N).

Mon roi. Direcció: MAÏWENN. Producció francesa. Guió: Etienne Comar, Maïwenn. Intèrprets: Vincent Cassel, Louis Garrel, Emmanuelle Bercot. Sinopsi: La història d’amor, apassionada i complicada, al llarg dels anys, d’una parella amb fill. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: StudioCanal.

Zama. Direcció: Lucrecia MARTEL. Guió: Lucrecia Martel; adaptació de la novel·la epònima d’ Antonio Di Benedetto. Repartiment: Daniel Gimenez Cacho (Zama). Sinopsi: A les acaballes del segle XVIII, Don Diego de Zama és un empleat crioll de la Corona Espanyola destinat en un poble que ha demanat als superiors que el traslladin a Buenos Aires i l’espera del canvi se li fa interminable. Més informació: Imdb | AlloCiné | Cinenacional | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Zama, de Lucrecia Martel empieza a tomar forma | Martel y Di Benedetto, unidos por Zama. Nota: coprodueix El Deseo.

The High Sun. Direcció: Dalibor MATANIĆ. Guió: Dalibor Matanić. Intèrprets: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic, Trpimir Jurkic, Mira Banjac. Sinopsi: Tres històries d’amor diferents, ambientades en tres dècades consecutives, a dues localitats veïnes dels Balcans carregades amb una llarga tradició d’odi interètnic: aquesta és una pel·lícula sobre els perills (i la força perdurable) de l’amor prohibit. La primera història (durant la guerra, any 1991) mostra la tragèdia d’una parella jove que està fent els preparatiu per a anar-se’n del seu poble. La segona (any 2001) és la història d’amor entre una noia que torna al poble i un seu paisà. I la tercera (any 2011) és el relat iniciàtic d’un noi que ha deixat prenyada la xicota al seu poble natiu. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Web Oficial del director | Matanić’s New Film The High Sun Begins Shooting | Dalibor Matanić Preps The High Sun.

Taklub. Direcció: Brillante MENDOZA. Guió: X. Intèrprets: Nora Aunor, Julio Diaz, Lou Veloso, Ruby Ruiz i Soliman Cruz. Sinopsi: La història dels supervivents del tifó Yolanda, com van sobreviure’n les seqüeles, com es van recuperar gairebé un any després de la tempesta. Més informació: Facebook | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Brillante Mendoza pays tribute to Yolanda survivors with new film, ‘Taklub’ | Nora Aunor, Brillante Mendoza begin shooting Yolanda victims film ‘Taklub’.

Mad Max: Fury Road  (Mad Max: Fury Road | Mad Max: Fúria en la carretera) Direcció: George MILLER. Guió: George Miller, Brendan McCarthy, Nick Lathouris. Repartiment: Tom Hardy (Max Rockatansky), Charlize Theron (emperadriu Furiosa), Nicholas Hoult (Nux). Sinopsi: noves aventures de l’heroi post-apocalíptic, el guerrer de la carretera “Mad Max” Rockatansky. Amb el caos que se les campa pertot, hi ha dos rebels que podrien restaurar l’ordre. Un és en Mad Max, home d’acció i poques paraules que, encalçat pel seu passat turbulent (va perdre dona i fill en l’esclat del caos), té ben clar que, per a sobreviure, ha d’anar sol pel món. L’altre és Furiosa, dona també d’acció per a qui sobreviure passa per atravessar el desert i arribar al país on va viure de petita. El solitari Mad Max es veu arrossegat a formar part d’una colla que fuig pel desert en un War Rig conduït per l’emperadriu d’elit Furiosa. Fugen d’una ciutadella tiranitzada per Immortan Joe, a qui li han pres una cosa valuosíssima. Enfurismat, aquest senyor de la guerra mobilitza totes les seves bandes perquè els persegueixin implacablement. És la Guerra de la Carretera d’Altes Revolucions. Més informació: Web oficial | Imdb | Sensacine | AlloCiné. Distribuïdores: Warner Bros Spain | Warner Bros France | Warner Bros Italia. Nota: s’estrena comercialment a França el dia 13.05.2015 que comença el Festival de Canes; per tant, o l’inaugura o en queda fora.

La Palota. Direcció: Santiago MITRE. Guió: Santiago Mitre i Mariano Llinás; adaptació del guió original d’Eduardo Borrás i Daniel Tinayre. Intèrprets: Oscar Martínez, Dolores Fonzi, Esteban Lamothe. Sinopsi: Una banda segresta una noia. Més informació: Imdb | Cinenacional | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Mia Madre (Mia Madre | My Mother). Direcció: Nanni MORETTI. Producció franco-germano-italiana. Guió: Nanni Moretti, Francesco Piccolo i Valia Santella. Intèrprets: John Turturro, Nanni Moretti, Margherita Buy, Giulia Lazzarini. Sinopsi: La Margherita, directora cinematogràfica, roda una pel·lícula amb el famós actor nord-americà Barry Huggins, que és tot un personatge al plató. Enllà del rodatge, la Margherita malda per mantenir-se centrada, mentre se sent impotent davant la malaltia de la seva mare i l’adolescència de la seva filla. Més informació: Imdb | AlloCiné | MyMovies | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte* | 01*.

One Floor Below (One Floor Below | L’étage du dessous). Direcció: Radu MUNTEAN. Guió: Radu Muntean, Răzvan Rădulescu i Alexandru Baciu. Intèrprets: Teodor Corban, Iulian Postelnicu. Sinopsi: En Pătraşcu, home d’edat avançada, és l’únic testimoni d’una baralla domèstica que acaba en crim. Així és que en Pătraşcu queda en una posició delicada… entre l’estrany homicida, d’una banda, i la seva pròpia consciència, per l’altra. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Radu Muntean prépare le tournage de One Floor Below | Muntean Preps One Floor Below.

Fill de Saül (Saul fia | Son of Saul). Direcció: László NEMES. Producció hongaresa. Guió: László Nemes, Clara Royer. Intèrprets: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn. Sinopsi: Dos dies en la vida de Saul Auslander, presoner hongarès que treballa en un Sonderkommando, unitat especial de treball d’un dels crematoris d’Auschwitz, el 1944. Topa amb el cadàver d’un nen que li sembla que és el seu fill i decideix intentar l’impossible: fer-lo desaparèixer i trobar un rabí per a enterrar-lo. Tot i que un Sonderkommandopot ser liquidat en qualsevol moment, en Saul se’n desentén dels vius i dels seus plans per a rebel·lar-se, perquè vol salvar la despulla d’aquest fill de qui no ha pogut tenir cura quan encara era viu. Més informació: Imdb | Cineuropa | AlloCiné | Coproductora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Son of Saul : Survivre dans un “Sonderkommando”. Nota: primer llargmetratge del cineasta.

Midnight Special. Direcció: Jeff NICHOLS. Guió: Jeff Nichols. Intèrprets: Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Paul Sparks, Michael Shannon, Sam Shepard. Sinopsi: Un pare i el seu fill fugen quan el pare s’assabenta que el nen té poders especials. Més informació: Imdb | AlloCiné | Sensacine. Distribuïdores: Warner Bros.

The Valley of Love. Direcció: Guillaume NICLOUX. Producció francesa. Guió: Guillaume Nicloux. Intèrprets: Isabelle Huppert i Gérard Depardieu. Sinopsi: La Isabelle i en Gérard, que fa anys que estan separats, acaben de pedre el seu fill Michael. Al cap de sis mesos reben una carta d’en Michael que els cita al Death Valley, al sud-oest de Califòrnia. Malgrat el caràcter absurd de la situació, pare i mare decideixen anar-hi i esperar en Michael. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte.

Love. Direcció: Gaspar NOÉ. Producció francesa. Guió: Gaspar Noé. Sinopsi: LOVE se situa més enllà del bé i del mal; LOVE és esperma, fluïds i llàgrimes. LOVE és un MELODRAMA SEXUAL sobre un NOI, una NOIA i UNA ALTRA NOIA. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Vértigo* | Wild Bunch* | Bim*.

Foto de capçalera: detall del cartell promocional de Love, de Gaspar Noé (Wild Bunch)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *