Canes 2015: Rumors I (Ki-L)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (Ki-L).

Ryuzo i els set sequaços (龍三と七人の子分たち- Ryuzo to 7 Nin no Kobun Tachi | Ryuzo and the Seven Henchmen). Direcció: Takeshi KITANO. Guió: Takeshi Kitano. Intèrprets: Tatsuya Fuji, Ryota Nakanishi, Akira Nakao. Sinopsi: Comèdia amb 7 yakuza retirats, jubilats, vivint la vida com els homes grans que ja són. Passa però que el seu antic cap, en Ryuzo (Tatsuya Fuji), és víctima d’una estafa i, esclar, la banda no ho pot tolerar; de manera que s’hi tornen a posar, per a donar una lliçó als joves. Vídeos: Tràiler VO. Més informació: Web oficial (jap) | Imdb | Asian Wiki | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Our Little Sister (Our Little Sister o Umimachi Diary o Kamakura Diary | Trois soeurs). Direcció: Hirokazu KORE-EDA. Guió: Hirokazu Kore-Eda; adaptació del manga Umimachi Diary, d’Akimi Yoshida. Intèrprets: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho. Sinopsi: Tres germanes viuen a ca l’àvia i un bon dia es troben amb la sorpresa que els arriba una germanastra de 13 anys. Vídeos: Tràiler VO. Més informació: Web oficial (jap) | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte.

Cap a l’altra riba (岸辺の旅- Kishibe no tabi | Journey to the Shore) | Vers l’autre rive). Direcció: Kiyoshi KUROSAWA. Guió: Kiyoshi Kurosawa i Takashi Ujita; adaptació de la novel·la Kishibe no tabi,  de Kazumi Yumoto. Intèrprets: Tadanobu Asano, Eri Fukatsu. Sinopsi. Al bell mig del Japó, en Yusuke (Tadanobu Asano) convida la seva companya, Mizuki (Eri Fukatsu), a fer un viatge per pobles i arrossars. Per a retrobar la gent amb qui ha anat topant tot fent camí aquests darrers tres anys, des que es va ofegar al mar, des que va morir. Per què ha tornat? Quina confidència li vol fer a Mizuki abans d’anar-se’n definitivament? Més informació: Imdb | Asian Wiki | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Version Originale/Condor*.

Macbeth. Direcció: Justin KURZEL. Guió: Jacob Koskoff, Michael Lesslie i Todd Louiso; adaptació de l’obra Macbeth, de William Shakespeare. Repartiment: Michael Fassbender (Macbeth), Marion Cotillard (Lady Macbeth), David Thewlis (Duncan). Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: StudioCanal | Videa* | The Weinstein Company*.

On the Milky Road (Na mlecnom putu | On the Milky Road | Sur la voie lactée). Direcció: Emir KUSTURICA. Guió: Emir Kusturica. Intèrprets: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sergej Trifunovic. Sinopsi: Una història que abraça la guerra, la florida de l’amor i la vida en reclusió. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Les chevaliers blancs (Les chevaliers blancs | The White Knights). Direcció: Joachim LAFOSSE. Producció: franco-valona. Guió: Joachim Lafosse, Zélia Abadie, Bulle Decarpentries, Thomas van Zuylen. Intèrprets: Vincent Lindon, Louise Bourgoin, Valérie Donzelli, Reda Kateb. Sinopsi: Reconstrucció del cas de L’Arche de Zoé, en què el 2007 aquesta associació pretesament humanitària va intentar fer sortir del Txad un centenar d’infants presumptament orfes perquè els adoptessin a França. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte*.

The Lobster. Direcció: Yorgos LANTHIMOS. Coproducció greco-franco-neerlandeso-anglo-irlandesa. Guió: Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos. Intèrprets: Rachel Weisz, Léa Seydoux, Colin Farrell, Ben Whishaw, John C. Reilly. Sinopsi: Una història d’amor no gens convencional, ambientada en un futur no gaire llunyà i més aviat galdós, en què arresten els solters, d’acord amb les lleis de la ciutat, i els duen a l’Hotel, on els obliguen a trobar parella en 45 dies. Si no se’n surten, els transformen en animals i els abandonen a bosc. Un home desesperat fuig de l’Hotel i s’amaga al bosc, on viuen els solitaris i on s’enamora, encara que vagi en contra de les seves normes. Més informació: Imdb | AlloCiné | Coproductora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Haut et Court*.

Je te souhaite d’être follement aimée (Je te souhaite d’être follement aimée | Looking for Her). Direcció: Ounie LECOMTE. Producció francesa. Guió: Ounie Lecomte, Agnès de Sacy. Repartiment: Céline Sallette (Elisa), Anne Benoît (Annette), Elyes Aguis (Noé), Françoise Lebrun (Renée). Sinopsi:  L’Elisa és una fisioterapeuta que, amb el seu fill Noé, s’instal·la a Dunkerque, la ciutat on ella va nàixer i va ser donada en adopció fa trenta anys. Ja fa uns mesos que ha començat a buscar la seva mare biològica, decidida a conèixer el seu propi passat i la seva història; però aquella dona va voler quedar en l’anonimat. Tanmateix, un inesperat gir del destí li capgira les expectatives. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Diaphana*.

Una guerra (Krigen | A War). Direcció: Tobias LINDHOLM. Guió: Tobias Lindholm. Intèrprets: Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim. Sinopsi: En Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk), comandant de l’exèrcit danès, està destinat a la província de Helmand, a l’Afganistan. Mentrestant, a Dinamarca, la seva dona, Maria (Tuva Novotny), brega per tirar endavant, sola, amb els seus tres fills petits. La parella només pot parlar per telèfon un cop per setmana. Al decurs d’una missió rutinària de patrulla, els talibans els ataquen, un soldat cau ferit i en Claus pren la decisió de bombardejar tota la zona, perquè un helicòpter pugui venir a rescatar el ferit. L’operació acaba amb un balanç complicat: el soldat caigut se’n surt, però sota les ruïnes troben els cadàvers d’onze dones i infants afganesos. Una decisió presa en dècimes de segon, ha tingut aquesta efectes i el marcarà per la resta de la vida. Acusat de crims de guerra, en Claus és arrestat i repatriat a Dinamarca, on haurà de fer front a un judici militar i lluitar per la seva integritat i la de la seva família. Més informació: Imdb | AlloCiné | Cineuropa | Productora* | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: StudioCanal*.

Babi Yar. Direcció: Sergei LOZNITSA. Guió: Sergei Loznitsa. Intèrprets: El cineasta ha declarat: Vull fer la pel·lícula com he fet el documental, sense cap heroi, amb una massa de gent i només seguint la situació a tall de documental. Per veure com, lentament i gradualment, la gent va quedant engolida per l’infern. Perquè ja hi ha pel·lícules sobre l’Holocaust que mostren com va començar; però no tanta gent sap que l’execució de jueus va començar el juny de 1941. Quan els alemanys van entrar en territori soviètic, van començar a matar jueus. I la primera execució en massa va ser a Kiev. Sinopsi: Sobre la matança de Babi Yar, el 29 i 30 de setembre de 1941, en què més de trenta mil jueus van ser assassinats per les tropes alemanyes, en una sola operació per a eliminar tots els jueus de Kiev. Més informació: Ioncinema 1 | Ioncinema 2 | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Foto de capçalera: Marion Cotillard i Michael Fassbender, a Macbeth, de Justin Kurzel.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *