Canes 2015: Rumors I (H)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (H).

Evolution. Direcció: Lucile HADZIHALILOVIC. Producció hispano-belgo-francesa. Guió: Lucile Hadzihalilovic, Alanté Kavaïté. Intèrprets: Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier. Sinopsi: En una illa remota, on viuen només dones i nens, en Nicolas (que té 10 anys) i altres menuts són sotmesos a tractaments mèdics misteriosos i sinistres que busquen de fer marxa enrere en les etapes de l’evolució. Com els altres, en Nicolas viu amb sa mare, però ell es qüestiona el que està passant al seu voltant. Té la sensació que la mare l’enganya i està decidit a escatir el que ella fa de nit amb les altres dones a la platja… El que descobreix és el començament d’un malson en què hi està implicat sense poder fer res. Només l’Stella, una infermera jove de l’hospital, se li converteix en una aliada inesperada… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Wild Bunch*.

Moltons (Hrútar | Rams). Direcció: Grímur HÁKONARSON. Producció islandesa. Guió: Grímur Hákonarson. Intèrprets: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving. Sinopsi: tragicomèdia sobre dos germans que ronden la seixantena i viuen en granges d’ovelles que es toquen l’una amb l’altra en una vall arraconada del nord d’Islàndia. Es detecta una malaltia letal en una ovella dels seus ramats i això obliga a sacrificar totes les d’aquella vall. És així que els germans, que fa quaranta anys que no es parlen, es veuen obligats a comunicar-se. Més informació: Web oficial | Facebook oficialImdb | Icelandic Film Center | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Diamant noir. Direcció: Arthur HARARI. Producció belgo-francesa. Guió: Agnès Feuvre, Arthur Harari i Vincent Poymiro, a partir d’una idea original d’Olivier Séror. Repartiment: Niels Schneider (Pier), August Diehl (Gabi), Hans-Peter Cloos (Joseph), Abdel Hafed Benotman (Rachid), Guillaume Verdier (Kevin). Sinopsi: En Pier Ulmann culpa la seva família holandesa, dedicada al comerç de diamants, de la vida tràgica i de la mort del seu pare. Amb la idea al cap de cobrar-s’ho, el noi retorna al si de la família. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Ad Vitam*.

Carol. Direcció: Todd HAYNES. Guió: Phyllis Nagy; adaptació la novel·la El preu de la sal (o Carol), de Patricia Highsmith (amb el pseudònim de Claire Morgan). Fotografia: Edward Lachman. Música: Carter Burwell. Repartiment: Cate Blanchett (Carol Aird), Rooney Mara  (Therese Belivet), Sarah Paulson  (Abby Gerhard), Kyle Chandler (Harge Aird), Jake Lacy (Richard). Sinopsi: La relació entre dues dones ben diferents al Nova York de 1952. Una noia de vint anys, Therese Belivet (Rooney Mara), treballa en una botiga de Manhattan i es deleix per una vida més plena quan coneix Carol (Cate Blanchett), una dona elegant, sofisticada, fascinant i rica entrampada en un matrimoni sense amor. A mesura que la història avança, les seves vides van desembullant-se; però Carol tem cada vegada més que perdrà la custòdia de la seva filla cas de separació, sobretot des que el marit (Kyle Chandler) li posa en dubte la competència com a mare de resultes d’un seu anterior afer amb la seva millor amiga, Abby (Sarah Paulson), i de la relació que ara manté amb Therese. Més informació: ImdbAlloCiné | Productora 1 | Productora 2 | Productora 3* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: UGC | The Weinstein Company*. Informació complementària: Facebook de Carol Movie Fans | Todd Haynes’ ‘Carol’ Likely Headed For Fall Release, Plus New Image From The Film.

The Diary of a Teenage Girl. Direcció: Marielle HELLER. Guió: Marielle Heller; adaptació de la novel·la gràfica epònima de Phoebe Gloeckner. Intèrprets: Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig, Christopher Meloni. Sinopsi: la Minnie Goetze (Bel Powley) té 15 anys, aspira a ser una artista del còmic i encara l’edat adulta en la boirina contracultural del San Francisco dels anys setanta del segle passat. Brutalment honesta i insaciablement curiosa amb tot el que l’envolta, la Minnie no deixa de ser la típica noieta adolescent; llevat que se’n va al llit amb el xicot de la seva mare. Altres festivals: Sundance 2015 · US Dramatic, Berlín 2014 · Generation. Reconeixements: Premis i nominacions. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Sony Pictures Classics*. Nota: Opera Prima.

The Endless River  (The Endless River | La rivière sans fins). Direcció: Oliver HERMANUS. Producció franco-sud-africana. Intèrprets: Nicolas Duvauchelle, Crystal Donna Roberts, Clayton Evertson. Sinopsi: una família francesa va a l’Àfrica del Sud, per a instal·lar-s’hi. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Equation*.

Ce sentiment de l’été. Direcció: Mikhäel HERS. Producció germano-francesa. Guió: Mikhäel Hers i Mariette Désert. Intèrprets: Judith Chemla, Marin Ireland, Anders Danielsen Lie. Sinopsi: La Sasha, francesa de trenta anys, mor de repent a Berlín. La pel·lícula segueix, durant els tres estius següents, el seu xicot, Lawrence (Anders Danielsen Lie); la seva germana, Zoé (Judith Chemla), i altra gent que li era propera. De Berlín, a París i Nova York, som testimonis de l’impacte que els ha causat aquella mort sobtada i del seu retorn a la llum… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: Pyramide*. Nota: Projecte presentat a l’Atelier 2014 del Festival de Canes.

Triple Nine. Direcció: John HILLCOAT. Guió: Matt Cook. Intèrprets: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Aaron Paul, Norman Reedus, Aaron Paul, Teresa Palmer, Kate Winslet, Woody Harrelson. Sinopsi: Un “999” és el codi intern de la policia per a avisar que ha caigut un oficial. Una banda d’agents corruptes i criminals, avesats a aprofitar els recursos policials per a cometre atracaments i crims d’alt nivell davant dels nassos del seus superiors, es troben que l’últim cop els ha sortit malament i això els complica les coses davant de qui han de passar comptes. Decideixen que han d’assassinar un oficial de policia per a emetre un “999” que distregui les autoritats i així poder executar millor el seu més gran atracament. Però han de triar la víctima i bregar contra la sospita, la por i la vergonya de matar-ne un dels seus… o encarar-ne les conseqüències als carrers violents d’Atlanta. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: Mars.

The Boy and the Beast (Bakemono no ko). Direcció: Mamoru HOSODA. Film d’animació. Guió: Mamoru Hosoda. Sinopsi: En Kyuta és un nen que viu a Shibuya i la Kumatetsu, una bèstia solitària de Jutengai (un món imaginari). Un dia, en Kyuta penetra en aquell món imaginari i, quan n’està buscant el camí de tornada, topa amb la Kumatetsu, que es converteix en la seva guia espiritual. Aquesta trobada els du a moltes aventures. Vídeo: Tràiler VO. Més informació: Web oficial | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Gaumont*.

AssassinL’assassina (Nie yin niang | The Assassin). Direcció: HOU Hsiao-hsien. Guió: Chu T’ien-wen, adaptació d’un relat breu. Fotografia: Mark Lee Ping (Lee Ping Bin). Amb Shu Qi, Chang Chen, Tsumabuki Satoshi, Jack Kao, Nikki Hsieh. Sinopsi: Film d’arts marcials, en què Shu Qi és una assassina ensinistrada per un monjo taoista, a l’època de la Dinastia Tang (618-907 dC), que comença a qüestionar-se les seves lleialtats quan s’enamora d’un home a qui ha de matar. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | Ion Cinema (1) | Ion Cinema (2) | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Tartan*. Informació complementària: Film Business Asia (ang) | On the set of Hou Hsiao-hsien’s The Assassin (Kristin Thompson i David Bordwell, Observations on film art) | Hou’s The Assassin to start shooting in October (Screen Daily, 28.09.2012) | Wkp. Nota: La producció ha estat molt accidentada a causa de compromisos dels actors i de problemes pressupostaris. L’actor Chang Chen va arribar a cancel·lar la lluna de mel, per The-Assassina rodar-ne escenes; però l’actor japonès Tsumabuki Satoshi havia rodat les seves l’any 2010 i el gruix de la producció es filmà l’octubre de 2012. Es tracta d’un projecte en què s’hi està treballant ben bé des de fa vint-i-cinc anys (la guionista Chu T’ien-wen ja en parlava el 1989). Pels pèls no arribà a temps de Canes 2014 i tot sembla indicar que n’han congelat l’estrena un any per a poder presentar-la a Canes 2015. És la primera vegada en la filmografia de Hou Hsiao-hsien que la meitat del pressupost d’una seva pel·lícula ve de la Xina continental.

Bang Gang. Direcció: Eva HUSSON. Producció francesa. Guió: Eva Husson. Repartiment: Daisy Broom (Laetitia), Fred Hotier (Nikita), Lorenzo Lefebvre (Gabriel), Marilyn Lima (George), Finnegan Oldfield (Alex). Sinopsi: Biarritz. Als seus setze anys d’edat, la George (Marilyn Lima) és el bombó de l’institut i s’enamora de l’Alex (Finnegan Oldfield). Per a cridar-li l’atenció, munta un joc de grup amb el mateix Alex, en Nikita (Fred Hotier), la Laetitia (Daisy Broom) i en Gabriel (Lorenzo Lefebvre). Els límits de la seva sexualitat, els descobriran, tastaran i forçaran.  Entre escàndols, amors, i l’esmicolament del seu sistema de valors, cadascun d’ells viu aquest període intens de manera diferent. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Ad Vitam*. Nota: Primer llargmetratge.

FOTO Capçalera: Cate Blanchett, a Carol, de Todd Haynes (HanWay Films)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *