Canes 2015: Rumors I (C-F)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (C-F).

Minions. Direcció: Pierre COFIN i Kyle BALDA. Producció nord.americana, film d’animació (blockbuster). Guió: Brian Lynch. Amb les veus de: Chris Renaud, Pierre Coffin, Michael Keaton, Sandra Bullock, Steve Coogan, Jon Hamm. Sinopsi: “Spin-off”de la sèrie de films d’animació Gru, el meu dolent preferit (Despicable Me). Els Minions (esbirros), que coneixem per haver servit al dolent Gru a robar la lluna, són éssers que van començar a l’alba dels temps com a organismes grocs unicel·lulars i van evolucionar, sempre servint als amos més despreciables. Passen les èpoques i es veuen incapaços totalment de mantenir els amos que serveixen -des del T. Rex a Napoleó- i això els fa sentir sols i deprimits. Com sol passar, però, n’hi ha un, anomenat Kevin, que té un pla. Acompanyat per l’adolescent rebel Stuart i l’adorable Bob, se’n va a buscar un amo, dolent com la tinya, perquè els seus puguin servir-lo, com a autèntics esbirros que són. Això els durà fins a una mestressa possible, la superdolenta, terrible, Scarlett Overkill (a qui posa veu Sandra Bullock); els farà passar per l’Antàrtida glaçada, la ciutat de Nova York dels anys seixanta del segle passat i acabaran a Londres de la mateixa època, on hauran de bregar per salvar la raça dels minions de l’aniquilació. Més informació: Web Oficial | Web Oficial Esp. | Web oficial Fr. | Web oficial It. | Imdb | AlloCiné | Sensacine. Distribuïdores: Universal Pictures Spain | Universal Pictures France | Universal Pictures Italia.

Black Mass. Direcció: Scott COOPER. Producció nord-americana. Guió: Mark Mallouk, adaptació del llibre Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, de Dick Lehr i Gerard O’Neill (HarperCollins Publishers, 2001). Repartiment: Johnny Depp (Whitey Bulger), Kevin Bacon (Charles McGuire), Benedict Cumberbatch (Bill Bulger), Joel Edgerton (John Connolly), Peter Sarsgaard (Brian Halloran),  Sienna Miller (Catherine Greig), Juno Temple (Deborah Hussey), Dakota Johnson (Lindsey Cyr).Sinopsi: La veritable història de Whitey Bulger, el criminal violent més infame de la història del sud de Boston i germà de Bill Burger, advocat i polític demòcrata que presidí el Senat de l’estat de Massachusetts i la Universitat de Massachusetts. Després d’una sèrie d’accions violentes, es va convertir en un informador de l’FBI durant 30 anys amb la idea d’acabar amb una família mafiosa que li trepitjava el seu terreny. Whitey Bulger va ser un dels fundadors del clan de Winter Hill, de Boston i la seva ascensió en el món del crim va comptar amb el suport d’un amic d’infantesa, John Connolly, agent de l’FBI. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora. Distribuïdores: Warner Bros.

La belle saison. Direcció: Catherine CORSINI. Producció francesa. Guió: Catherine Corsini, Laurette Polmanss. Intèrprets: Cécile de France, Izia Higelin, Noémie Lvovsky, Kévin Azaîs. Sinopsi: Als anys setanta, la història d’amor entre entre dues dones: Carole, feminista, aparellada amb un xicot, i Delphine, pagesa acabada d’arribar a París que es deleix per dur la seva pròpia granja. A ciutat, l’enamorament els ho capgira tot; però quan Delphine ha de tornar a la granja, les coses són molt diferents, allà. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Pyramide*.

Orizont. Direcció: Marian CRISAN. Producció romanesa. Guió: adaptació als nostres dies de la novel·la Moara cu noroc, de Ioan Slavici, que el 1955 Victor Iliu ja va dur a la pantalla i participà a Canes 1957. Intèrprets: András Hatházi, Rodica Lazăr, Bogdan Zsolt. Sinopsi: Una família s’instal·la en un xalet dels Monts Apuseni i l’obre al turisme; però aviat topa amb els advocats i la màfia de l’explotació forestal il·legal. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora* | Vendes internacionals | AP | Notícia  a Cineuropa Marian Crişan filmează Orizont. Distribuïdores.

Sunset Song. Direcció: Terence DAVIES. Guió: adaptació de la novel·la epònima de Lewis Grassic Gibbon. Intèrprets: Peter Mullan, Agyness Deyn, Kevin Guthrie. Sinopsi: A començament del segle XX, la filla d’un granger del nord d’Escòcia malda per trobar l’amor enmig de les dificultats i la dissort de la seva família. Més informació: Imdb | AlloCiné |Nota 0 de la productora | Nota 1 de la productora | Nota 2 de la Productora | Vendes internacionals | AP | . Distribuïdores. Nota: rodat en 65mm, a Escòcia, Nova Zelanda i als estudis Filmland, de Luxemburg.

Tres records de la meva joventut  (Trois souvenirs de ma jeunesse -abans, Nos Arcadies-) Direcció: Arnaud DESPLECHIN. Producció francesa. Guió: Arnaud Desplechin, Julie Peyr. Intèrprets: Mathieu Amalric, Lou Roy-Lecollinet, Quentin Dolmaire, André Dussollier. Sinopsi: Mena de preqüela de Comment je me suis disputé… (ma vie sexuelle) (1996). Se centra en Paul Dédalus, antropòleg investigador d’uns quaranta anys, que es prepara per a retornar a França i tot d’imatges de la seva joventut li vénen a la memòria… records de Parí, de Moscú i sobretot de Roubaix. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte*.

Marguerite et Julien. Direcció: Valérie DONZELLI. Producció francesa. Guió: Valérie Donzelli i Jérémie Elkaïm; adaptació del guió escrit el 1971 per Jean Gruault per a una pel·lícula no realitzada de François Truffaut. Repartiment: Anaïs Demoustier (Marguerite de Ravalet), Jérémie Elkaïm (Julien de Ravalet), Aurélia Petit (Madame de Ravalet), Raoul Fernandez (Lefevbre), Audrey Quoturi (prostituta); amb Geraldine Chaplin, Sami Frey, Frédéric Pierrot, Bastien Bouillon. Sinopsi: Julien i Marguerite de Ravalet, fill i filla del senyor de Tourlaville, s’han estimat tendrament des que eren infants. En créixer, aquesta tendresa s’ha convertit en passió voraç. La seva aventura escandalitza la societat, que els empaita. Incapaços de resistir els seus sentiments, han de fugir… Un conte de fades contemporani sobre el desig, la passió, l’esperança, l’amor i la mort. Una història atemporal, més enllà de tota moralitat. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Wild Bunch*.

Fatima. Direcció: Philippe FAUCON. Producció quebequeso-francesa. Guió: Philippe Faucon; adaptació lliure del llibre Prière à la Lune de Fatima Elayoubi. Intèrprets: Zita Hanrot, Mehdi Senoussi, Franck Andrieux. Sinopsi: Fatima, dona de fer feines d’origen magrebí que, separada del marit, puja sola les seves filles de 16 i 19 anys, nascudes a França. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: Pyramide*.

Les ogres. Direcció: Léa FEHNER. Producció francesa. Guió: Léa Fehner, Catherine Paillé, Brigitte Sy. Intèrprets: Adèle Haenel, Lola Dueñas, Marc Barbé. Sinopsi: Uns dies en la vida d’una companyia teatral itinerant que viu en l’excés… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: Pyramide*. Nota: segon llargmetratge de la cineasta, que debutà a les Jornades dels Autors de Venècia amb Qu’un seule tienne et les autres suivront, premi Louis Delluc a la millor Opera Prima i nominada al César del Millor Primer Llargmetratge. La cineasta és filla del fundador i director de la companya itinerant l’Agit – Théâtre, que du més de vint anys rodant per França.

Lily Lane (Liliom ösvény). Direcció: Bence FLIEGAUF. Producció hongaresa. Guió: Benedek Fliegauf. Intèrprets: Angéla Stefanovics, Bálint Sótonyi. Sinopsi: Ran de la mort de la seva mare, la Rebecca s’assabenta de coses que l’empenyen a buscar son pare, desaparegut, i a tornar sobre els indrets de la seva infantesa. Alhora, va explicant al seu propi fill, en Danny, tot d’històries que desvelen els records del seu passat fosc. Així, la pel·lícula va resseguint el trajecte d’aquesta mare i el seu fill, que topen amb qüestions existencials, tot submergint-se també en un viatge interior ple d’històries estranyes. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Nota: cineasta premiat a Locarno, Berlín, Mar del Plata…

Icon. Direcció: Stephen FREARS. Guió: John Hodge; adaptació del llibre Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong, de David Walsh. Repartiment: Ben Foster (Lance Armstrong), Lee Pace (Bill Stapleton), Chris O’Dowd (David Walsh), Guillaume Canet (el doctor Michele Ferrari); amb Dustin Hoffman. Sinopsi: un periodista esportiu irlandès està convençut que el combustible dels victoriosos èxits de Lance Armstrong al Tour de França són substàncies prohibides i comença a buscar-ne proves que deixaran en evidència al ciclista. Més informació: Imdb | AlloCiné | Nota de la Productora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: Studio Canal*.

Beasts of No Nation. Direcció: Cary FUKUNAGA. Guió: Cary Fukunaga; adaptació de la novel·la epònima d’ Uzodinma Iweala. Repartiment: Idris Elba (el Comandant), Abraham Attah (Agu), Richard Pepple (pare Friday). Sinopsi: Encara infant, Agu és obligat a convertir-se en nen-soldat a l’exèrcit del sanguinari “Comandant”, a la guerra civil d’un país africà sense nom. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Drets internacionals: Netflix | AP. Distribuïdores.

Foto capçaleraIcon, de Stephen Frears

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *