Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de febrer de 2015
0 comentaris

“Chasuke’s Journey”, de SABU (Berlín 2015)

Fitxa de Chasuke’s Journey (Ten no chasuke) 

Direcció: SABU. Guió: SABU, basat en una seva novel·la. Producció: Office Kitano (Tòquio, Japó). Coproducció: Bandai Visual (Tòquio, Japó), Shochiku (Tòquio, Japó), Backup Media (París, França). Durada: 1h46.

Repartiment: Ken’ichi Matsuyama (Chasuke, abans anomenat Chas), Ito Ohno (Yuri), Ren Ohsugi (Taneda), Yusuke Iseya (Joe), Hiromasa Taguchi (Pon), Tina Tamashiro (Chako), Hiroki Konno (Yasuo), Orakio (policia amb la cara blanca), Susumu Terajima (Kuroki).

Sinopsi: Al Cel, els escrivents estan molt enfeinats escrivint guions per a tota la humanitat, dictant el destí que espera a tothom. En Chasuke, cambrer celestial que serveix el te, no perd oportunitat de posar-se al dia sobre els darrers capítols, especialment pel que fa a Yuri, de qui està secretament enamoriscat. És així que un dia s’adona que accidentalment els escrivents la maten i decideix baixara a la Terra per a salvar-la. Però res no surt com ell preveia, perquè prèviament res no han escrit per a ell…

201510405_2Vendes internacionals: Films Boutique. Distribuïdores: pendent. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb (ang).

Festival de Berlín 2015

Competició

Chasuke’s Journey

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: pendent.

201510405_7DirectorSABU -Hiroyuki Tanaka- (Prefectura de Wakayama, Japó, 18.11.1964). Actor, guionista i director. Sol identificar-se amb el nom de naixement, Hiroyuki Tanaka, quan treballa d’actor i recórrer al nom de SABU en les seves facetes d’escriptor i de director. El 1986 va començar posant-se davant la càmera, si bé no va ser fins al 1991 que assumí un paper de protagonista -a World Apartment Horror, de Katsuhiro Ohtomo-; mentre que el 1995 va escriure el primer guió i l’any següent debutava com a cineasta. Tot i que ha dirigit una quinzena de títols -entre els quals, un curtmetratge de ciència ficció i un telefilm- i asseguren que el seu estil sovint hiperdinàmic, cyberpunk, ha estat força imitat, mai no ha abandonat la carrera d’actor, havent actuat en films com Ishi the Killer (2001), de Takashi Miike. Els seus films solen ser barreja de yakuza i comèdia negre i en alguns títols hi apareixen els integrants originals de la superestelar banda de pop japonesa V6. Darrerament sembla que ha diversificat una mica el seu estil. Al decurs dels anys, ha estat present en diverses ocasions de la Berlinale a les seccions Panorama i Forum i fins i tot algun festival, com el de Chicago li ha dedicat la Retrospectiva.

Foto de capçalera: Ken’ichi Matsuyama, Ito Ohno. © BANDAI VISUAL, SHOCHIKU AND OFFICE KITANO. Gentilesa del Festival de Berlín. Foto de l’apunt: Ken’ichi Matsuyama. © BANDAI VISUAL, SHOCHIKU AND OFFICE KITANO. Gentilesa del Festival de Berlín. Foto del director: © BANDAI VISUAL, SHOCHIKU AND OFFICE KITANO. Gentilesa del Festival de Berlín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!